Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liudmila Climoc, CEO Orange România: 'Perspectivele rămân optimiste pe partea de cerere de la consumatori'

orange

Ultimele 6 luni au fost tumultoase, din cauza schimbărilor legislative, care au avut impact asupra creşterii industriei, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România, în cadrul ZF Digital Summit, anunță MEDIAFAX.

„Ultimele 6 luni au fost tumultoase, din cauza schimbărilor legislative, care au avut impact asupra creşterii industriei. Am văzut şi primele scăderi în ultimele două trimestre. Ne aşteptăm la un nou val de scăderi anul viitor. Pe de altă parte, există un boom de 40% pe traficul de date, există cerere din partea clienţilor pe partea de digitalizare”, a spus Climoc.

Pe de altă parte, a adăugat CEO-ul Orange, tendințele din piața smartphone sunt descrescătoare, atât în Europa, cât şi în România, cu o rată de penetrare este de peste 80% la device-uri high-end.

Citește și: PSD ia în calcul să NU voteze un guvern PNL (purtator de cuvant)

În context, Liudmila Climoc a apreciat că licitaţiile 5G ar trebui făcute într-un mod corect. Investiţia pe partea de 5G este una de lungă durată şi semnificativă. Trebuie să fie un echilibru între spectru, costurile pentru licenţe, costurile one-time, costurile administrative, capacitatea de a investi şi capacitatea de a putea implementa în reţelele noastre. Ce avem azi în consultările publice este acoperirea şi obligaţiile care vin cu aceasta. Principalul subiect de discuţie este spectrul de 700 mhz. Ţara care va fi cea mai rapidă în acordarea spectrelor va putea beneficia cel mai rapid de această tehnologie. Nu ar trebui să plăteşti în avans ceva ce nu este încă disponibil. Sunt multe întrebări fără răspuns, avem nevoie să clarificăm toate întrebările înainte ca România să poată profita serios de oportunităţile 5G”.

Șefa Orange spune că se văd aceleași tendințe în România ca şi în Europa, mutarea organică către servicii convergente şi consolidate. „Vedem tot mai mulţi jucători care erau doar în piaţa de fix sau doar în piaţa de mobil care merg spre convergenţă”.

O altă mare tendință este cybersecurity. „Tot mai mulţi clienţi devin atenţi la beneficiile aduse de transformarea digitală, dar şi la riscurile care vin cu acestea. Este creştere mare pe partea soluţii de securitate cibernetică, avem o creştere anuală de aproape 50%”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.