Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Israel: Armata israeliană recuperează trupurile prizonierilor din Gaza

gazaa11

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel.

Bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza au făcut peste 18.700 de morţi, potrivit guvernului Hamas. Israelul a promis că va "eradica" mişcarea islamistă palestiniană după atacul său din 7 octombrie, care a făcut 1.200 de morţi, în timp ce aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatici.

UPDATE 15 decembrie, ora 11.40 -Cadavrele a doi soldaţi israelieni au fost recuperate în timpul unei operaţiuni în Fâşia Gaza, a anunţat vineri armata israeliană, relatează AFP.

"În timpul unei operaţiuni în Gaza, cadavrele ostaticilor Nik Beizer (19 ani) şi Ron Sherman (19 ani) au fost recuperate de soldaţii israelieni şi trimise în Israel", a informat armata. Aceasta indicase anterior că a recuperat cadavrul unui ostatic franco-israelian, Elya Toledano, în vârstă de 28 de ani, răpit de comandourile Hamas în timpul festivalului de muzică Tribe of Nova din 7 octombrie, ziua atacului sângeros lansat de mişcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian. Armata israeliană a recuperat în total opt cadavre şi estimează că 132 de ostatici, vii sau morţi, se află încă în Gaza.

UPDATE 15 decembrie, ora 10.40 - Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, se întâlnește vineri cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Accentul discuțiilor este de așteptat să fie viitoarea guvernare a Gaza. Autoritatea Palestiniană guvernează o parte din Cisiordania care nu este sub controlul Israelului și este separată de guvernul care operează în Gaza, care este condus de Hamas. Ieri, Sullivan s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

UPDATE 15 decembrie, ora 09.30 - Joe Biden este îngrozit de ceea ce a făcut Israelul în Gaza: SUA au schimbat radical tonul

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden a sfătuit Israelul să pună capăt campaniei sale terestre din Gaza şi să desfăşoare o ofensivă mai bine ţintită în războiul din Gaza, a relatat joi The New York Times (NYT), informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 15 decembrie, ora 09.00 - O ceremonie controversată de decernare a Premiului Hannah Arendt pentru gândire politică scriitoarei ruso-americane Masha Gessen a fost amânată, informează agenţia DPA.

Gessen a fost criticată pentru afirmaţiile apărute într-un articol în revista americană The New Yorker, în care ea ar fi comparat situaţia din Gaza cu ghetourile evreieşti din Europa ocupată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

UPDATE 15 decembrie, ora 08.00: Armata israeliană a recuperat trupul unui prizonier din Gaza. Continuarea aici.

UPDATE 15 decembrie, ora 07.00 - Erdogan îl avertizează pe Biden în privinţa consecinţelor regionale ale conflictului

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a avertizat joi seară pe omologul său american, Joe Biden, cu privire la "consecinţele negative regionale şi globale" ale conflictului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, notează AFP.

Aceasta a fost prima discuţie între cei doi lideri de la atacul Hamas din 7 octombrie în teritoriul israelian, urmat în represalii de bombardamente israeliene asupra Fâşiei Gaza.

"Preşedintele Erdogan a declarat că intensificarea şi prelungirea atacurilor israeliene ar putea avea consecinţe negative regionale şi globale", a informat preşedinţia de la Ankara într-un comunicat dat publicităţii după discuţia telefonică.

"Retragerea sprijinului necondiţionat al Statelor Unite pentru Israel poate garanta o încetare rapidă a focului", a insistat Erdogan.

Aliat tradiţional al cauzei palestiniene, şeful statului turc a denunţat în nenumărate rânduri şi în termeni virulenţi operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza şi sprijinul necondiţionat al Statelor Unite acordat Israelului, descris drept stat "terorist" şi "genocidar".

Erdogan a spus că "Statele Unite au responsabilitatea istorică de a asigura cât mai repede posibil o încetare permanentă a focului în regiune".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.