Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Hamas a acceptat în principiu să reia discuțiile privind eliberarea altor ostatici, în schimbul unui armistiţiu

linkedin.com
razboi israel

Mediatorii din Qatar au transmis Israelului că Hamas a „acceptat în principiu” să reia discuțiile privind eliberarea altor ostatici, în schimbul unui armistiţiu de câteva săptămâni. Acordul presupune eliberarea a aproximativ 40 de ostatici. Discuțiile ar urma să se axeze pe o propunere înaintată de șeful agenției de spionaj Mossad din Israel, David Barnea, în urmă cu câteva săptămâni, în timpul unei întâlniri cu șeful CIA, Bill Burns, și cu prim-ministrul din Qatar, șeicul Mohammed bin Abd. al-Rahman al-Thani.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 30 decembrie, ora 21.06 Un grup palestinian susţine că un soldat israelian captiv a fost ucis în Gaza de un atac aerian israelian

Aripa armată a Frontului de Eliberare a Palestinei a anunţat sâmbătă că un soldat israelian ținut captiv de grupul din Gaza a fost ucis într-un atac aerian israelian în cursul căruia au fost răniţi şi unii dintre răpitorii săi, scrie Reuters.

Într-un discurs audio difuzat de televiziunea Al Araby, un purtător de cuvânt al grupului Brigăzilor Abu Ali Mustafa a declarat că atacul aerian a avut loc în urma unei încercări eșuate a comandourilor israeliene de a-l elibera pe soldat.

Purtătorul de cuvânt nu a oferit detalii despre momentul în care soldatul a fost luat captiv sau unde a fost reținut în Gaza

UPDATE 30 decembrie, ora 17.26 ONU: 100.000 de persoane s-au refugiat în ultimele zile la Rafah, la granița Gaza-Egipt

Cel puțin 100.000 de persoane s-au refugiat în Rafah în ultimele zile, au declarat reprezentanții ONU, în timp ce forțele israeliene pătrund tot mai adânc în Khan Younis, în sudul Gaza.

Numărul uriaș de palestinieni care s-au adunat în cel mai sudic oraș din Gaza a înrăutățit condițiile deja „dezastruoase" din zonă, susține ONU.

Martin Griffiths, șeful operațiunilor umanitare ale ONU, a avertizat că o populație „traumatizată și epuizată" este „înghesuită pe o bucată de pământ din ce în ce mai mică".

O tabără uriașă formată din mii de corturi și barăci improvizate a apărut în Rafah.

UPDATE 30 decembrie, ora 05.50: Siria: o lovitură israeliană a vizat joi zona din jurul Damascului

Armata israeliană a anunţat sâmbătă dimineaţă că efectuează lovituri în Siria, după ce două rachete lansate din acea ţară au căzut în teritoriul aflat sub controlul său, notează AFP, citat de Agerpres.

"După sirenele care au sunat cu puţin timp în urmă în nordul Israelului, două tiruri dinspre Siria au căzut pe un teren viran. În prezent, armata loveşte sursele acestor tiruri", a indicat aceasta într-un scurt mesaj.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 30 decembrie, ora 01.00: Egiptul cere includerea Hamas în scenariul post-război - Eliminarea Hamas este nerealistă

Orice discuție despre îndepărtarea completă a Hamas și a Jihadului Islamic Palestinian de pe scena politică postbelică din Gaza nu este realistă și ar fi mai bine să luptăm pentru un consens asupra structurii politice a Fâșiei, spune o sursă egipteană pentru ziarul qatar Al. -Araby Al-Jadid (Noul Arab).

Sursa, care este familiarizată cu procesul de negocieri mediat de Cairo pentru a formula o viziune postbelică pentru Gaza, spune că administrația americană a făcut presiuni pentru un scenariu care să nu includă Hamas și insistă să se găsească o soluție pentru viitoarea administrație a Gaza. înainte de încheierea războiului, într-un mod care să asigure securitatea Israelului și să prevină repetarea asaltului din 7 octombrie.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.