Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Numărul 2 din Hamas a fost ucis la Beirut

usatoday.com
razboi israel

O dronă israeliană a lovit marţi un birou al Hamas din suburbia sudică a Beirutului, omorând patru persoane, a anunţat presa de stat libaneză. Printre cei 6 morți se numără și șeful adjunct al biroului politic al grupării, Saleh al-Arouri.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 3 ianurie, ora 06.40 - Reacția rebelilor houthi din Yemen, după uciderea lui Saleh Al-Arouri

Forțele rebele houthi din Yemen au condamnat uciderea unui înalt oficial Hamas la Beirut, calificând-o drept o "crimă brutală şi lașă", informează Rador Radio România.

Într-o declarație, biroul politic al grupării houthi a acuzat Israelul de comiterea atacului în care a fost ucis oficialul de rang înalt al Hamas Saleh Al-Arouri.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 3 ianurie, ora 05.50 - Israelul se pregăteşte pentru orice scenariu, după uciderea numărului 2 al Hamas. Hezbollahul libanez: 'Această crimă nu va rămâne fără răspuns sau nepedepsită'

Armata israeliană se pregăteşte miercuri pentru "orice scenariu", la o zi după un atac aerian în suburbiile Beirutului, fatal pentru numărul doi al mişcării islamiste palestiniene Hamas şi realimentând temerile de extindere a conflictului actual din Fâşia Gaza, notează AFP, citat de Agerpres.

"Forţele israeliene sunt într-o stare de pregătire foarte ridicată în toate arenele, în apărare şi în atac. Suntem foarte pregătiţi pentru orice scenariu. Cel mai important lucru de spus în această seară este că suntem concentraţi şi rămânem concentraţi asupra luptei împotriva Hamas", a declarat marţi seara purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 3 ianurie, ora 05.40 - Promisiunea ministrului israelian de finanţe: 'Toţi duşmanii Israelului vor pieri'

Într-o referire aparent voalată la uciderea marți a unui înalt lider Hamas, ministrul israelian de finanțe, Bezalel Smotrich, a scris pe platformele sale oficiale de socializare că toți dușmanii Israelului vor "pieri", informează Rador Radio România.

Comentariul său vine după ce Hamas a declarat marți că unul dintre oficialii săi de rang înalt, Saleh al-Arouri, a fost ucis într-un atac în sudul Beirutului, în Liban. Saleh Al-Arouri era un important lider politic și militar palestinian pe care Israelul îl considera unul dintre principalii fondatori ai Brigăzilor Al-Qassam, aripa militară a Hamas, în Cisiordania

Continuarea aici

content-image

UPDATE 3 ianurie, ora 02.00 - Hamas și Hezbollah promit răzbunare după atacul din Liban, în care a murit un lider terorist/ IDF se pregătește pentru un atac masiv

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a afirmat marţi că mişcarea sa "nu va fi învinsă niciodată", după moartea adjunctului său, Saleh al-Arouri, într-un atac aerian în suburbiile sudice ale Beirutului, atribuit Israelului, notează AFP. Autoritățile militare

"O mişcare ai cărei lideri şi fondatori cad martiri pentru demnitatea poporului şi a naţiunii noastre nu va fi învinsă niciodată", a declarat Haniyeh într-un discurs televizat. "Este istoria rezistenţei şi a mişcării care, după asasinarea liderilor săi, devine şi mai puternică şi mai hotărâtă", a adăugat el.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.