Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Armata rusă a bombardat de 17 ori regiunea Doneţk

ft.com
razboi ucraina

Rușii avansează în Donețk - Ilia Ievlaș, șeful grupului operațional strategic Hortîția, a declarat că trupele ruse acumulează forțe masive în estul Ucrainei și au reușit una dintre cele mai importante înaintări în zona orașului Ceasiv Iar, din regiunea Donețk. "Accesul la Ceasiv Iar i-ar permite inamicului să-și continue operațiunile ofensive, pregătindu-se pentru un atac asupra Konstantînivka.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 2 martie, ora 23:20: Şapte oameni au murit în atacul cu dronă de la Odesa. Zelenski: 'Întârzierea furnizării de arme către Ucraina duce, din păcate, la astfel de pierderi'

Un atac cu dronă al ruşilor s-a soldat, sâmbătă, cu şapte decese, inclusiv un bebeluş şi un copil de doi ani. Atacul ar fi putut fi evitat dacă Ucraina nu s-ar fi confruntat cu întârzieri în aprovizionarea cu arme, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, conform news.ro.

Drona a lovit un bloc de apartamente din oraşul Odesa.

Zelenski a declarat că atacurile ruseşti cu ajutorul dronelor Shahed, furnizate de Iran, "nu au nicio logică militară" şi au fost concepute doar pentru a ucide şi a intimida.

"Lumea ştie că teroarea poate fi combătută", a spus el în discursul său video nocturn. "Întârzierea furnizării de arme către Ucraina, sisteme de apărare antirachetă pentru a ne proteja poporul, duce, din păcate, la astfel de pierderi".

Zelenski a numit cele mai tinere victime ale atacului ca fiind Tymofiy, în vârstă de patru luni, şi Mark, în vârstă de doi ani.

Ministrul de Interne, Ihor Klymenko, a declarat că bebeluşul a fost găsit mort alături de mama sa şi a postat o fotografie cu un salvator alături de o pătură însângerată, cu braţul unui bebeluş vizibil pe o parte şi un braţ de adult care se întinde pe cealaltă parte.

Opt persoane au fost rănite, inclusiv o fetiţă de trei ani. Salvatorii continuă să caute mai multe persoane sub dărâmături, a declarat Zelenski.

Zelenski a spus că drona era Shahed, furnizată de Iran.

content-image

UPDATE 2 martie, ora 14.02 Dmitro Kuleba, apel disperat către Europa după atacurile nocturne: 'Investiți în producție, cumpărați arme și interziceți acum exporturile'

CONTINUAREA AICI

UPDATE 2 martie, ora 11.44 Dificultăți pe front. Șeful armatei ucrainene face primele schimbări de cadre: 'Sunt obligat'

CONTINUAREA AICI

UPDATE 2 martie, ora 11.25 Armata rusă a bombardat de 17 ori regiunea Doneţk

Şeful Administraţiei Militare Regionale Doneţk, Vadim Filaşki, a raportat că, în ultimele 24 de ore, trupele ruse au bombardat de 17 ori mai multe localităţi din această regiune din estul Ucrainei. Într-un comunicat transmis sâmbătă dimineaţă, Filaşkin a precizat că o casă și patru garaje au fost avariate în comuna Ceasiv Iar (raionul Bahmut), iar în Siversk, două persoane au fost rănite şi trei case și un bloc de apartamente au fost avariate.

Localităţile Pereizne și Verhniokamianske, de asemenea, au fost vizate de atacuri ruseşti. Ca urmare a bombardamentelor, patru case au fost avariate şi în Novoukrainka, sat din comuna Vuhledar.

În comuna Mariinka, ruşii au folosit artileria împotriva satelor Krasnohorivka, Kostiantinivka, Katerinivka și Antonivka. Patru case au fost avariate şi în Berestki, sat din comuna Kurahove.

În raionul Kramatorsk, de asemenea, a fost avariată o casă, iar în comuna Kostiantinivka, a fost afectată o linie de înaltă tensiune. Vadim Filaşkin a mai raportat că 544 de persoane, inclusiv 57 de copii, au fost evacuate din zone aflate în prima linie a frontului din regiunea Doneţk

UPDATE 2 martie, ora 10.20 Aproape 1.000 de militari ruşi au fost ucişi în Ucraina, în luptele din ultimele 24 de ore (armata ucraineană)

Statul Major al Forţelor Armate ucrainene informează, în raportul de sâmbătă dimineaţă, că armata rusă a pierdut pe frontul din Ucraina încă 960 de militari. Astfel, de la începutul războiului, trupele ucrainene au lichidat 415.640 de invadatori ruşi, scrie Rador Radio România.

De asemenea, armata Ucrainei a doborât 346 (+1) de avioane și 325 de elicoptere rusești. Au mai fost distruse 6.624 (+14) de tancuri ale armatei ruse, 12.611 (+29) vehicule blindate, 10.153 (+47) de sisteme de artilerie, 696 (+5) de sisteme de apărare antiaeriană, 1.003 (+3) de lansatoare multiple de rachete, 13.267 (+61) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 25 de nave/ambarcaţiuni, 1 submarin, 7.829 (+35) de drone, 1.915 (+3) rachete de croazieră și tehnică specială (1.617).

content-image

UPDATE 2 martie, ora 10.10 Ruşii au lansat peste 300 de atacuri asupra regiunii Zaporijjia

Şeful Administraţiei Militare Regionale Zaporijjia, Ivan Fedorov, a raportat că, în ultimele 24 de ore, armata Rusiei a efectuat 306 atacuri asupra a șase localităţi din regiune. Într-un mesaj transmis sâmbătă dimineaţă, Fedorov a menţionat că printre localităţile bombardate de ruşi se numără Novodanilivka, Robotine, Mala Tokmacika, Huliaipole, Malinivka şi Levadne, scrie Rador Radio România.

Armata de ocupaţie a Rusiei a efectuat atacurile folosind artileria, drone, lansatoare de rachete şi avioane. Autorităţile din regiunea Zaporijjia au înregistrat 26 de rapoarte cu privire la distrugeri de clădiri rezidențiale și obiective de infrastructură.

UPDATE 2 martie, ora 09.03 Regiunea Mikolaiv continuă să fie atacată de trupele ruse

Administraţia Militară Regională Mikolaiv raportează că, vineri seară, invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete asupra satului Kotliareve, un incendiu izbucnind pe teritoriul unei ferme, scrie Rador Radio România.

"Ieri, 1 martie, la ora 16:28, au fost înregistrate bombardamente de artilerie de-a lungul coastei, iar astăzi, 2 martie, la orele 02:12 şi 06:00, au fost bombardamente în comuna Oceakiv. Nu au fost raportate victime" - se arată mai în mesajul administraţiei.

Potrivit instituţiei, vineri seară, la ora 20:30, rușii au lansat un atac cu rachetă asupra satului Kotliareve, din comuna Şevcenko. Un depozit și utilaje agricole aflate pe teritoriul unei ferme au luat foc.

Flăcările au fost stinse rapid de către pompieri. Unda de şoc provocată de explozia unei rachete a avariat clădiri rezidențiale. La ora 21:33, ruşii au folosit artileria împotriva comunei Kuţurub, însă atacul nu s-a soldat cu victime.

UPDATE 2 martie, ora 09.00 Regiunea Harkiv - Atacuri cu drone, soldate cu un mort

Poliţia Regională Harkiv raportează că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, rușii au atacat regiunea cu drone, un bărbat fiind ucis în timpul bombardamentelor, în localitatea Velik Burluk (raionul Kupiansk). Armata rusă a lovit cu drone Shahed o zonă rezidențială din Harkiv și o casă particulară din satul Veliki Burluk, scrie Rador Radio România.

"În jurul orei 00:10, forțele țării agresoare au lovit cu drone Shahed o casă particulară din satul Veliki Burluk. Casa a luat foc în urma loviturii. Cadavrul proprietarului de 76 de ani a fost scos de sub dărâmături" - se arată în mesajul poliţiei.

Clădirea bombardată a fost complet distrusă. Dintr-o casă vecină, poliţiştii au evacuat o femeie în vârstă. La miezul nopții, trupele ruse au atacat și oraşul Harkiv.

"Ca urmare a loviturilor cu drone Shahed, două mașini au fost arse în totalitate, iar alte două au fost avariate de valul de explozie. Blocuri de locuințe și garaje, de asemenea, au fost avariate" - a mai informat poliția.

UPDATE 2 martie, ora 08.50 Atac devastator cu drone al rușilor asupra Odesei (Video/Foto)

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 2 martie, ora 08.17 O explozie a avut loc la Sankt Petersburg, Baza și "112" anunţă că o dronă s-a prăbușit asupra unei clădiri rezidențiale

O explozie a avut loc într-o clădire rezidențială cu cinci etaje de pe Piskarevski Prospekt, situat în nord-estul Sankt-Petersburgului. Publicaţia Fontanka relatează că explozia a fost provocată de o dronă, informează Rador Radio România.

Canalele de Telegram ale Baza și '112' scriu că o dronă s-a prăbușit asupra unei clădiri de locuințe. Fragmente din dronă au căzut pe clădire, anunţă Mash. Drept urmare, cel puțin cinci apartamente au fost avariate. În videoclipurile publicate de canalele de Telegram, se pot vedea balcoanele și ferestre deteriorate. Potrivit unor date preliminare, nimeni nu a fost rănit. Autoritățile din Sankt Petersburg și Ministerul rus al Apărării nu au comentat, deocamdată, informațiile despre atacul cu dronă

UPDATE 2 martie, ora 08.06 Atac nocturn asupra Ucrainei - Apărarea antiaeriană a doborât 14 din 17 drone ruseşti

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că, în noaptea de 1 spre 2 martie, 14 din 17 drone lansate de Rusia au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană ucrainene.

"Noaptea trecută, ocupanții ruși au atacat, din nou, Ucraina, folosind 17 drone de tip Shahed. 14 drone de atac au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" - se arată în mesaj.

UPDATE 2 martie, ora 06.35 - Guvernul bulgar urmăreşte să priveze compania Lukoil şi guvernul rus de profituri cât mai repede

Bulgaria a încetat să mai importe ţiţei din Rusia înainte de termen în cadrul măsurilor adoptate ca răspuns la invazia rusă în Ucraina, informează dpa, citat de AGERPRES.

Interdicţia importurilor de petrol rusesc afectează rafinăria de petrol Lukoil Neftochim, situată la vest de oraşul-port la Marea Neagră, Burgas. Rafinăria este deţinută, în cea mai mare parte, de gigantul rus din domeniul petrolier şi al mineritului, Lukoil.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 2 martie, ora 03.00 - Turcia mai face o încercare! Propune noi negocieri de pace ruso-ucrainene. Promisiunea lui Lavrov

Turcia i-a propus vineri ministrului rus de externe Serghei Lavrov, în timpul Forumului Diplomatic de la Antalya, să găzduiască noi negocieri de pace ruso-ucrainene, atunci când cele două părţi în conflict vor fi pregătite, relatează agenţia EFE.

Lavrov a avut la începutul acestui forum o întâlnire cu omologul său turc Hakan Fidan, care i-a transmis această disponibilitate a Turciei de a găzdui noi tratative, după cele desfăşurate la Istanbul în martie 2022 la câteva săptămâni după lansarea invaziei ruse în Ucraina, dar care s-au încheiat atunci fără rezultat.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.