Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba, apel disperat către Europa după atacurile nocturne: 'Investiți în producție, cumpărați arme și interziceți acum exporturile'

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a declarat că, pentru fiecare sistem antiaerian care nu este livrat Ucrainei, Rusia răspunde cu sute de rachete și drone care atacă orașele ucrainene. Potrivit Ukrinform, Kuleba a comentat, astfel, atacurile cu drone de noaptea trecută, lansate de ruşi la Harkiv şi Odesa şi în regiunea Sumi.

"Un nou atac nocturn devastator al rușilor asupra Harkivului, Odesei și a regiunii Sumi. O clădire de locuințe a fost lovită la Odesa. Au fost raportaţi doi morţi și opt răniți, inclusiv un copil. Rusia acționează de fiecare dată când nu acţionează Occidentul. Pentru fiecare cuvânt care explică de ce nu se poate face ceva pentru Ucraina, Rusia ia o viață umană. Pentru fiecare rachetă antiaeriană nelivrată, Rusia răspunde cu sute de rachete și drone care atacă orașele Ucrainei" - a scris ministrul pe reţeaua X, scrie Rador Radio România.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, pentru fiecare cartuş exportat din Europa în loc să fie trimis în Ucraina, Rusia mai capturează încă un metru pătrat de pământ european.

"Investiți în producție, cumpărați (arme - n.r.) și interziceți acum exporturile în afara Europei. Scopul nu este să acţionăm 'atât cât este necesar', ci 'cât mai repede şi cât este necesar'" - a adăugat ministrul.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski, de asemenea, a comentat atacurile ruseşti de noaptea trecută, afirmând că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană de la partenerii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.