Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac devastator cu drone al rușilor asupra Odesei (Video/Foto)/ Zelenski: Vrem mai multe sisteme antiaeriene

Pravda
drone shahed

Forţele de Apărare "Sud" din Ucraina raportează că, în noaptea de 1 spre 2 martie, rușii au lansat opt drone de atac de tip Shahed din Marea Neagră spre oraşul Odesa și spre regiune.

Şapte dintre cele opt drone ruseşti au fost doborâte de forţele ucrainene. O altă dronă, însă, a lovit o clădire cu nouă etaje din Odesa, situată într-un cartier rezidențial. O parte dintr-o scară cu 18 apartamente a fost distrusă, anunța inițial RBC citat de Rador Radio România.

Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina raportează că salvatorii din Odesa au scos de sub dărâmături încă o persoană decedată în urma atacului cu drone de noaptea trecută. Astfel, bilanţul atacului din noaptea de vineri spre sâmbătă a ajuns la doi morţi şi şapte răniţi.

Anterior, autorităţile au raportat că atacul s-a soldat cu un mort şi şapte răniţi. Serviciul pentru Situaţii de Urgență a transmis că, în urma atacului rusesc, o clădire de apartamente cu nouă etaje a fost distrusă.

content-image

Morți și răniți

"Cel puțin două persoane au murit. Cadavrele lor au fost extrase de sub dărâmături de către salvatorii Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgență" - se arată în mesaj. Instituţia menţionează că printre răniţi se numără şi un copil. "Operațiunea de salvare continuă, pentru că ar mai putea fi oameni sub dărâmături. În prezent, avem date conform cărora şapte locatari ai blocului nu pot fi contactați" - au adăugat salvatorii ucraineni.

UPDATE: Zelenski: "Rusia continuă să lupte împotriva civililor"

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a comentat atacurile ruseşti din noaptea de vineri spre sâmbătă, afirmând că Rusia continuă să lupte împotriva civililor şi că Ucraina trebuie să-și consolideze apărarea antiaeriană.

"Rusia continuă să lupte cu civilii. Atac nocturn cu drone Shahed: Harkiv, Odesa, orașe din regiunea Sumi. Una dintre dronele inamice a lovit o clădire de locuințe din Odesa. 18 apartamente au fost distruse" - a scris președintele pe Telegram.

Potrivit liderului ucrainean, datele preliminare arată că două persoane au murit la Odesa, în timp ce alte opt persoane au fost rănite. Printre cele opt persoane rănite, se numără un copil.

"Avem nevoie de mai multă apărare aeriană de la parteneri. Trebuie să întărim scutul aerian ucrainean pentru a adăuga protecție poporului nostru faţă de teroarea rusă. Mai multe sisteme de apărare aeriană, mai multe rachete pentru apărarea aeriană - asta este ceea ce salvează vieți" - a adăugat Zelenski.

Amintim că, în noaptea de 1 spre 2 martie, armata rusă a lansat un nou atac aerian cu drone kamikaze asupra Ucrainei.

Apărarea antiaeriană a fost activată în regiunea Odesa, pentru a respinge atacul cu drone Shahed.. Potrivit RBC, au fost cel puțin două explozii la Odesa, unde autorităţile au raportat iniţial un mort și șapte răniți, după ce o dronă a lovit un bloc de locuinţe. Sâmbătă dimineață, Forțele de Apărare "Sud" din Ucraina au raportat că armata rusă a lansat opt drone de atac de tip Shahed dinspre Marea Neagră. Şapte drone au fost doborâte de forțele și mijloacele de apărare aeriană, dar o altă dronă a lovit o clădire cu nouă etaje din Odesa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.