Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Forțele aeriene ucrainene au doborât în cursul nopții 31 din cele 34 de drone Shahed lansate de Rusia asupra regiunilor ucrainene

cna.org
razboi ucraina

Forțele aeriene ucrainene au doborât în cursul nopții 31 din cele 34 de drone Shahed lansate de Rusia asupra regiunilor Poltava, Nikolaiev, Dnipropetrovsk, Zaporijie și Herson. Regiunea Donețk a fost vizată de patru rachete ghidate S-300, a anunțat pe Telegram comandantul forțelor aeriene ucrainene, Nikola Oleșciuk. Dronele care au căzut în regiunile Dnipropetrovsk și Zaporojie au avariat infrastructura energetică.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 24 martie, ora 10:50 - Bombardamente la granița cu România! S-a dat mesaj Ro-Alert

Autorităţile au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un mesaj RO-Alert de avertizare a populaţiei din nordul judeţului Tulcea privind riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian. ”Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a transmis ISU Tulcea.

Continuarea aici:

content-image

UPDATE 24 martie, ora 10:45 - Polonia în alertă, după ce o rachetă rusească a ajuns în spațiul său aerian. Apărarea antiaeriană, activată

Polonia a transmis că a activat apărarea antiaeriana duminică dimineață, după ce o rachetă de croazieră rusă îndreptată spre Ucraina a intrat în spațiul său aerian.

„Pe 24 martie, la ora 4:23, a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către una dintre rachetele de croazieră lansate în această seară de aviația cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse”, a transmis Comandamentul Operațional al forțelor armate poloneze pe Reteaua X.

Continuarea aici:

content-image

UPDATE 24 martie 2024, ora 08:19 - Rusii au atacat puternic Kievul: capitala a fost afectată de mai multe explozii, în urma unui bombardament matinal

Mai multe explozii au avut loc la Kiev şi întreaga Ucraina a fost plasată în alertă, după ce Rusia a lansat un val de atacuri aeriene, potrivit BBC, citat de news.ro.

Polonia afirmă că a activat forţele aeriene pentru a asigura siguranţa spaţiului aerian polonez, după ce atacurile au vizat şi oraşul ucrainean Liov, aflat la graniţă.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 martie 2024, ora 08:14 - ISIS publică o înregistrare video groaznică ce ar înfăţișa atacul de la Moscova: trupuri mutilate şi sânge pot fi văzute pe podea

Agenţia de ştiri afiliată ISIS Amaq a publicat o filmare explicită care pretinde că înfăţişează atacul de la vineri de la o sală de concerte din suburbiile Moscovei, înregistrată de unul dintre atacatori, sugerând că autorii au avut o legătură directă cu ISIS pentru a putea transmite videoclipul, scrie CNN, citat de news.ro.

CNN afirmă că a geolocalizat filmarea la sala de concerte şi notează că metadatele de identificare ale acesteia au fost şterse. Videoclipul, care are o durată de aproximativ 90 de secunde, înfăţişează patru atacatori cu feţele blurate şi vocile distorsionate, în ceea ce pare a fi complexul Crocus City Hall.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 martie 2024, ora 08:11 - Rusia anunță că ucrainenii au trimis o ploaie de rachete peste Crimeea şi Belgorod: 'Militarii noştri resping un atac masiv asupra Sevastopolului'

Rusia a anunţat sâmbătă seara că a respins un atac cu zece rachete ucrainene care au vizat oraşul Sevastopol din Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, iar resturile rachetelor doborâte au rănit două persoane, relatează Le Monde, citat de news.ro.

"Militarii noştri resping un atac masiv asupra Sevastopolului. Potrivit primelor informaţii, peste zece rachete au fost doborâte", a declarat guvernatorul Mihail Razvojaev pe Telegram.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 martie 2024, ora 02:00 - Ucraina vrea să cumpere reactoare nucleare ruseşti din Bulgaria

Ucraina speră ca până în iunie să semneze cu Bulgaria un acord pentru achiziţia a două reactoare nucleare de concepţie rusească, planul fiind ca acestea să fie instalate la centrala de la Hmelniţki (în vestul Ucrainei) pentru a compensa pierderea centralei atomoelectrice Zaporojie care este ocupată de trupele ruse, a declarat directorul operatorului ucrainean Energoatom într-un interviu publicat vineri de Reuters., scrie Agerpres.

"Negocierile între guvernele ucrainean şi bulgar continuă (...) şi cred că undeva prin iunie vom avea rezultatele încheierii contractelor cu Bulgaria pentru achiziţia acestui echipament", a afirmat directorul Energoatom, Petro Kotin.

Continuarea aici

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.