Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Atac cu 36 de drone al Rusiei în Ucraina, 22 au fost doborâte

AI
razboi ucraina

Ucraina a lansat pentru a doua noapte consecutiv un atac de amploare asupra mai multor regiuni ruseşti. La o zi după ce a avariat grav rafinăria NORSI a Lukoil, o dronă ucraineană a atacat rafinăria de petrol Riazan a Rosneft, a şaptea ca mărime din Rusia, situată la 180 km de Moscova.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 14 martie 2024, ora 15.00:Franța nu mai e singura țară NATO care vrea să trimită militari în Ucraina: 'Rusia este o amenințare directă pentru noi!'

Continuarea AICI

UPDATE 14 martie 2024, ora 13.50:Iulia Navalnîia, editorial exploziv în Washington Post: Putin este un criminal! Occidentul nu-i înțelege acțiunile

Continuarea AICI

UPDATE 14 martie 2024, ora 10.50: Atac cu 36 de drone al Rusiei în Ucraina, 22 au fost doborâte

Forțele rusești au lansat atacuri cu 36 de drone în mai multe regiuni ucrainene în cursul nopții de miercuri spre joi, lovind infrastructură civilă, au declarat autoritățile din Ucraina.

Armata ucraineană a declarat că a doborât 22 din cele 36 de drone lansate de Rusia.

Cinci au fost doborâte deasupra regiunilor ucrainene Nikolaev și Dnipropetrovsk, au declarat oficialii locali, potrivit Reuters.

Oleg Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a transmis pe Telegram că au fost avarii la unele obiective de infrastructură de televiziune, dar nu a oferit detalii.

La rândul lor, autoritățile din regiunea Sumi au arătat că infrastructura din patru orașe a fost atacată de drone de fabricație iraniană.

UPDATE 14 martie 2024, ora 10.30: TASS: Forțele armate ucrainene au atacat infrastructura critică a centralei nucleare din Zaporojie

Continuarea AICI

UPDATE 14 martie 2024, ora 09.40: FSB anunţă arestarea a patru militanţi ai unui grup paramilitar pro-#Ucraina acuzaţi că pregăteau atentate

Serviciul federal de securitate rus (FSB) a anunţat miercuri că a arestat la Sankt-Petersburg, în nord-vestul Rusiei, patru militanţi ai unui grup paramilitar pro-Ucraina, acuzaţi că pregăteau atentate în Rusia şi căutau să otrăvească soldaţi ruşi, informează AFP.

"FSB a pus capăt activităţilor ilegale din Sankt-Petersburg ale unei celule clandestine a grupului paramilitar ucrainean 'Corpul de voluntari ruşi' (RDK), care acţiona în interesul Serviciului de informaţii ucrainean", a anunţat FSB într-un comunicat.

Celula era compusă din patru locuitori ai acestei foste capitale imperiale ruse ce "preconizau să otrăvească, cu o substanţă foarte toxică, produsele alimentare destinate în calitate de ajutor umanitar soldaţilor ruşi care se află în zona operaţiunii" ruse în Ucraina, potrivit aceleiaşi surse.

Toţi patru au fost arestaţi, se menţionează în comunicat.

Militanţii "făceau de asemenea activităţi de recunoaştere la situri de infrastructură vitală şi de transport (...) la Sankt-Petersburg şi în regiunea Leningrad, pentru a pregăti apoi acolo atentate", adaugă comunicatul.

Grupul RDK s-a făcut cunoscut în special după ce a revendicat în martie 2023 o incursiune în regiunea rusă Briansk, frontalieră cu Ucraina. În timpul acelei incursiuni, doi civili au fost ucişi şi un copil de 11 ani a fost rănit, potrivit autorităţilor ruse.

UPDATE 14 martie 2024, ora 09.00: Vine generația prinților roșii în Rusia! Vladimir Putin pregătește marea remaniere - Cui i se clatină scaunul şi cine poate sta liniştit

Continuarea AICI

UPDATE 14 martie 2024, ora 08.30: Prețurile petrolului au bubuit, după ce Ucraina a început să atace pe teritoriul Rusiei

Continuarea AICI

UPDATE 14 martie 2024, ora 02.00: Ucraina urmează exemplul Rusiei - Proiect pentru scutirea de pedeapsă a deținuților care merg la război

Un proiect de lege a fost înaintat în Rada Supremă a Ucrainei, care propune ca deținuții să fie scutiți de executarea pedepsei în cazul se înrolează voluntar în serviciul militar, notează RBC Ucraina.

Potrivit denumirii proiectului de lege, deținuții care sunt de acord să se supună serviciului militar în baza unui contract doresc să fie eliberați condiționat.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.