Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Una dintre cele două linii electrice care alimentează centrala nucleară de la Zaporojie a fost întreruptă de un bombardament

Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images
razboi ucraina

Una dintre cele două linii electrice care alimentează centrala nucleară de la Zaporojie a fost întreruptă de un bombardament, a anunţat vineri ministrul ucrainean al energiei, Herman Haluşcenko, arătând că "inamicul conduce în prezent cel mai mare atac asupra industriei energetice ucrainene din ultima vreme". Operatorul ucrainean Energoatom a confirmat că, în urma întreruperii, centrala a fost conectată la reţeaua electrică printr-o singura linie, reparată recent de tehnicieni după ce a fost şi aceasta nefuncţională o perioadă lungă de timp din cauza unui alt atac.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 23 martie 2024, ora 14:20 Armata rusă revendică prelurea controlului asupra unui sat din apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei

Armata rusă a susţinut sâmbătă că a preluat controlul asupra satului Ivanivske, lângă Bahmut, în estul Ucrainei, în ceea ce ar fi un nou avans într-o zonă importantă în care Rusia se află în ofensivă de mai multe săptămâni, relatează AFP.

Forţele Moscovei au "eliberat satul Krasnoe", fosta denumire rusească a localităţii Ivanivske, a precizat Ministerul rus al Apărării, scrie agerpres.ro.

La sfârşitul lunii februarie, Ucraina a raportat lupte grele în zonă, în timp ce soldaţii ruşi încercau să avanseze spre Ciasiv Iar, un oraş cheie, din Bahmut, care a fost ocupat din mai 2023.

UPDATE 23 martie 2024, ora 11:30
Doi civili morţi şi şapte răniţi în atacuri asupra regiunii Belgorod

Doi civili au fost ucişi şi alţi şapte au fost răniţi într-un atac cu drone şi lovituri în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional, potrivit AFP.

"A fost o dimineaţă dificilă", a scris Viaceslav Gladkov pe Telegram.

Potrivit acestuia, două districte din zona sa au fost atacate cu drone. Unul dintre aceste atacuri, care a avut loc în districtul Cernianski, a dus la moartea unui civil şi la rănirea altor doi.

Belgorod, capitala regională, a fost vizat sâmbătă dimineaţă de lovituri cu lansatoare de rachete care au avariat mai multe clădiri rezidenţiale.

Într-o clădire, trei balcoane s-au prăbuşit, omorând un bărbat care locuia într-unul dintre apartamentele afectate, a spus Gladkov.

El a postat o fotografie cu o clădire din cărămidă gri deformată, cu ferestre sparte şi, în faţa ei, resturile celor trei balcoane.

El a mai precizat că alte cinci persoane au fost rănite şi spitalizate.

Un total de 69 de apartamente, opt maşini şi un autobuz au fost avariate în aceste atacuri, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus unsprezece rachete trase de sistemele de lansatoare de rachete Vampire din Ucraina deasupra regiunii Belgorod.

Regiunea Belgorod a fost recent ţinta a numeroase atacuri cu drone şi lovituri puse de Rusia pe seama Ucrainei, care au ucis cel puţin zece persoane într-o săptămână, conform autorităţilor locale.

Ucraina, care se confruntă cu ofensiva rusă de doi ani, a promis că va duce luptele pe teritoriul rus ca represalii pentru numeroasele bombardamente de pe teritoriul său.

UPDATE 23 martie, ora 01.30: Consilierul lui Zelenski spune că atentatul de la Moscova va duce la 'extinderea războiului'

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a publicat vineri seară pe contul său de Twitter un text în care afirmă că Ucraina nu are absolut nicio legătură cu atentatul terorist de la periferia Moscovei, soldat cu cel puțin 40 de morți şi peste 100 de răniţi.

„Să fie clar, Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente", a declarat pe Telegram Podoliak, a cărui ţară luptă de doi ani împotriva invaziei ruse. Şi Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruşi anti-Kremlin cu baza în Ucraina, a negat orice implicare în atacul armat ucigaş de vineri asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei. Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi peste 100 rănite vineri seara la complexul Crocus City Hall, de la periferia Moscovei, conform bilanţului provizoriu anunţat de forţele de securitate (FSB).

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.