Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina: Lupte puternice în jurul orașului Bahmut

cnn.com
razboi ucraina

Luptele dintre ucraineni și ruși se intensifică în jurul orașului Bahmut, ocupat de Rusia în primăvară. Ambele tabere susțin că au respins atacuri ale adversarului. Volodimir Fitîo, un purtător de cuvânt al forțelor terestre ucrainene, a declarat că rușii și-au concentrat atacurile asupra Klișchiivka, un sat din zonă eliberat de forțele ucrainene în septembrie.„Forțele de ocupație ruse au adus rezervele necesare și au pornit la atac. 11 atacuri au fost respinse în ultimele 24 de ore.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

 

UPDATE 22 noiembrie, ora 10.40: Rusia afirmă că trei drone ucrainene au fost distruse deasupra Crimeei

Unităţile antiaeriene ruseşti au distrus trei drone ucrainene deasupra peninsulei Crimeea, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

"A fost împiedicată o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu drone de tip aeronavă asupra unor obiective de pe teritoriul Federaţiei Ruse", a declarat Ministerul Apărării.

"Trei vehicule aeriene fără pilot ucrainene au fost distruse deasupra teritoriului Republicii Crimeea de către apărarea aeriană", a precizat ministerul.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014. Ucraina spune că nu accepta pacea decât când ultimul soldat rus va pleca de pe teritoriul său aşa cum este el recunoscut internaţional, adică inclusiv cu Crimeea. Moscova spune însă că Crimeea este acum parte a Rusiei.

UPDATE 22 noiembrie, ora 9.15: Ucraina anunță că a doborât toate cele 14 drone rusești lansate peste noapte

Forțele ucrainene au doborât toate cele 14 drone Shahed lansate din Rusia peste noapte, a informat Forțele Aeriene ucrainene pe 22 noiembrie.

În plus, Rusia a lansat o rachetă de croazieră Kh-22 asupra Ucrainei, care nu a reușit să-și atingă ținta și a căzut într-o zonă deschisă a regiunii Zaporizhzhia, a spus Forțele Aeriene. Valul de explozie a afectat clădiri rezidențiale, dar nu a provocat victime.

Dronele au fost lansate din apropierea orașului rus Primorsko-Akhtarsk din regiunea Krasnodar, pe Marea Azov.

Patru dintre dronele Shahed au fost doborâte în timp ce se îndreptau în direcția regiunilor Kiev și Zhytomyr, iar o altă dronă de recunoaștere a fost vizată de apărarea antiaeriană a Ucrainei în regiunea Sumi, a declarat comandantul forțelor comune Serhii Naiev.

Forțele aeriene au adăugat că apărarea antiaeriană din alte câteva regiuni a fost implicată în respingerea atacurilor, inclusiv regiunile Vinnytsia, Dnipropetrovsk și Khmelnytskyi.

content-image

 

UPDATE 22 noiembrie, ora 06.55: Pe fondul neînțelegerilor din armata ucraineană, Zelesnki acuză Rusia că pregătește un nou Maidan: 'Totul până la sfârșitul anului!'

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că serviciile speciale ruse intenționează să pună în aplicare operațiunea „Maidan-3” până la sfârșitul anului 2023, menită să răstoarne actualul Guvern din Ucraina.

Pentru prima dată, Volodimir Zelenski a anunțat săptămâna trecută că Rusia intenționează să-l înlăture din funcție, dar nu a numit date specifice.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 22 noiembrie, ora 04.15: VIDEO Ucrainencele au pus mâna pe arme: majoritatea femeilor soldat sunt mame singure

Peste 40.000 de femei sunt înrolate în armata ucraineană, potrivit unui anunţ făcut luni de Ministerul Apărării al Ucrainei, informează marţi dpa, conform Agerpres.

Aceasta înseamnă puţin peste 5% din totalul efectivelor armatei ucrainene. De asemenea, circa 5.000 de femei ucrainene sunt implicate direct în operaţiuni de luptă.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 22 noiembrie, ora 02.30: Zelenski îl amenință direct pe șeful armatei: 'Asta este o greşeală uriaşă!'

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat conducerea militară a ţării sale în legătură cu implicarea în politică, relatează DPA, informează Agerpres.

Tabloidul britanic The Sun a insistat într-un interviu cu Zelenski cu privire la relaţiile sale cu comandanţii superiori din războiul în faţa invaziei ruse. De mai multe luni, există speculaţii în cercurile politice de la Kiev cu privire la o ruptură între Zelenski şi Valeri Zalujnîi, comandantul-şef al forţelor armate ale Ucrainei.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.