Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina: Forțele ucrainene se confruntă cu operaţiuni defensive dificile din cauza temperaturilor scăzute

istockphoto.com
razboi ucraina

Soldații ucraineni se confruntă cu operaţiuni defensive „dificile" în unele părţi ale frontului de est, în condiţiile în care se instalează frigul aspru al iernii, dar forţele din sud continuă să desfăşoare acţiuni ofensive, spune Zelenski pe Telegram: „Vreme dificilă, apărare dificilă pe fronturile Lîman, Bahmut, Doneţk şi Avdiivka. Acţiuni ofensive în sud". Zăpada şi temperaturi de îngheţ - minus 5 grade Celsius s-au înregistrat în cursul zilei de miercuri şi se prognozează să scadă şi mai mult - ar putea complica şi mai mult operaţiunile pe front, unde luptele trec deja la o fază de uzură.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

 

UPDATE 23 noiembrie, ora 15.03: Atacul rusesc asupra lui Beryslav, regiunea Herson, soldat cu un mort

Forțele ruse au lovit Beryslav în regiunea Herson în dimineața zilei de 23 noiembrie, ucigând un civil în vârstă, a informat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

Bărbatul de 70 de ani mergea cu bicicleta pe stradă în momentul atacului, potrivit lui Prokudin.

Beryslav, cu o populație antebelică de 12.000 de locuitori, situată la aproximativ 60 de kilometri est de Herson, a fost pentru o perioadă ocupată de forțele ruse până la eliberarea sa în ofensiva de toamnă a Ucrainei de anul trecut.

Forțele armate ale Ucrainei au eliberat Hersonul și alte așezări regionale de pe malul de vest al râului Nipro, cum ar fi Beryslav, în noiembrie 2022.

 

Forțele ruse au fost împinse pe malul de est, de unde au tras de atunci în teritoriile eliberate, soldând în mod regulat cu morți și răniți civili.

 

Un atac rusesc pe 23 noiembrie a rănit o femeie de 51 de ani în satul Antonivka din regiunea Herson, a spus Prokudin mai devreme.

UPDATE 23 noiembrie, ora 07.55: Adolescent rus, condamnat la șase ani de închisoare pentru că a dat foc unui centru de recrutare

Un tribunal rus l-a condamnat pe Yegor Balazeikin, în vârstă de 17 ani, la șase ani într-o colonie penală pentru că a încercat să incendieze două birouri militare de înrolare din Kirovsk și Sankt Petersburg, a informat RFE/RL pe 22 noiembrie.

Multe centre militare de înrolare din Rusia au fost vizate de tentative de incendiere ale protestatarilor de când Rusia și-a lansat campania militară la scară largă împotriva Ucrainei în 2022.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 23 noiembrie, ora 07.35: Cerealele ucrainene au determinat portul Constanța să atingă un volum-record de 29,4 milioane de tone

Portul românesc Constanța de la Marea Neagră a expediat un volum-record de 29,4 milioane de tone metrice de cereale în primele 10 luni ale anului, din care transporturile ucrainene reprezintă 40%, a declarat pentru Reuters autoritatea portuară.

Ucraina, pentru care Constanța reprezintă cea mai bună rută alternativă de export, a expediat 11,7 milioane tone de cereale în ianuarie-octombrie, de la 10,5 milioane la finalul lui septembrie și comparativ cu 8,6 milioane în tot anul 2022.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 23 noiembrie, ora 05.35: 1,5 miliarde de euro ajutor financiar din partea CE pentru Ucraina: reacția premierului ucrainean Denîs Șmîhal

Premierul ucrainean Denîs Șmîhal a salutat eliberarea ieri de către Comisia Europeană a unei noi tranșe de 1,5 miliarde de euro din ajutorul financiar oferit pentru acoperirea nevoilor imediate de finanțare ale Kievului, informează Rador Radio România.

El speră că țările membre ale Uniunii vor aproba și sprijinul multianual de 50 de miliarde de euro, propus de executivul comunitar pentru perioada 2024-2027, transmite Reuters.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 23 noiembrie, ora 02.20: Vladimir Putin i-a lăsat mască pe liderii G20: Le-a cerut să oprească tragedia din Ucraina!

Vladimir Putin a declarat miercuri în cadrul summitului G20, care îi reuneşte pe liderii celor mai mari 20 de economii din lume, că trebuie reflectat la o modalitate prin care să fie oprită "tragedia" războiului din Ucraina şi a susţinut că Moscova nu a refuzat niciodată să participe la negocieri de pace cu Kievul, relatează Reuters.

Decizia lui Putin de a trimite trupe în Ucraina în februarie 2022 a declanşat cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai gravă confruntare între Rusia şi Occident de la încheierea Războiului Rece.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.