Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina: Forțele ruse au atacat Ucraina noaptea trecută folosind două rachete Kh-59 și trei drone Shahed

opinion.no
razboi ucraina

Atac nocturn al rușilor - Forțele ruse au atacat Ucraina noaptea trecută folosind două rachete Kh-59 și trei drone Shahed-136/131, a anunțat Statul Major General. Apărarea aeriană a doborât toate rachetele și dronele.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

UPDATE 25 noiembrie, ora 23:07: Rusia îmbunătăţeşte dronele explozibile folosite împortiva Ucrainei, afirmă Forţele Aeriene ucrainene

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ucrainene a declarat că Rusia continuă să îmbunătăţească dronele explozibile ruseşti pe care le foloseşte împotriva Ucrainei.

Iuri Ihnat a spus că armata rusă foloseşte materiale de carbon pentru a absorbi semnalele radar şi vopseşte în negru dispozitivele pentru ca acestea să fie detectate mai greu de apărarea aeriană ucraineană. Moscova a lansat vineri noapte 75 de drone împotriva Ucrainei, conform Rador Radio România.

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 21:42: Zelenski cere întăriri: Ucraina are nevoie de apărare aeriană pentru a proteja exporturile de cereale

Ucraina are nevoie de întărirea apărării aeriene pentru a-și proteja rutele de export de cereale, precum și regiunile de la granița cu Rusia, a declarat, sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, conform Mediafax.

Liderul ucrainean a făcut solicitarea în cadrul unui summit internațional privind securitatea alimentară desfășurat la Kiev.

„Există un deficit de apărare aeriană, acesta nu este un secret", a declarat Zelenski la summitul „Cereale din Ucraina", la care au participat înalți oficiali din țări europene, inclusiv președintele elvețian Alain Berset și premierul lituanian Ingrida Simonyte.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 20:00: Volodimir Zelenski privește cu mânie în trecut: Holodomor a fost un adevărat genocid contra ucrainenilor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat sâmbătă că este ''extrem de important'' de amintit marea foamete din 1932-1933 care a ucis milioane de ucraineni, tragedie cunoscută drept Holodomor, un ''genocid'' comis de Uniunea Sovietică dominată de ruşi, informează DPA.

''Ei au încercat să ne extermine, să ne subjuge, să ne tortureze. Au eşuat. Ei au vrut să ne ascundă adevărul şi să muşamalizeze crimele teribile pentru totdeauna. Au eşuat'', a spus şeful statului ucrainean într-un discurs cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holodomor.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 19:10: Elveția va aloca Ucrainei peste 100 de milioane de euro pentru deminare

Elveția va acorda Ucrainei ca asistență financiară peste 100 de milioane de euro, fondurile urmând a fi utilizate pentru deminarea teritoriului, a declarat președintele elvețian, Alain Berset, în timpul unei conferințe de presă comună la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs și cu premierul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, informează Rador Radio România.

Declaraţiile acestuia au fost transmise de televiziunea ucraineană.

"Considerăm deminarea umanitară drept o prioritate; aceasta are un impact direct asupra îmbunătățirii securității alimentare. Am decis să alocăm 100 de milioane de franci elvețieni (puțin peste 103 de milioane de euro)" - a spus Berset.

"Acest lucru va crește participarea noastră la rezolvarea problemelor de deminare și furnizare de hrană și, de asemenea, va facilita exportul de cereale din Ucraina" - a subliniat acesta.

Alain Berset a sosit sâmbătă la Kiev pentru discuții cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski și pentru a participa la un summit privind securitatea alimentară.

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 12.31 Zelenski taie în carne vie înainte de operațiunea de iarnă: Mai mulţi generali din staff-ul Gărzii Naţionale, schimbați fără explicații

CONTINUAREA AICI

UPDATE 25 noiembrie, ora 11.30 Rusia decimează dronele ucrainene și rachetele cu tehnici de Război electronic. Sistemul HIMARS ratează tot mai des țintele

CONTINUAREA AICI

UPDATE 25 noiembrie, ora 10.05 Doi oameni au fost răniți în urma unui atac rusesc cu drone asupra Kievului

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că doi oameni au fost răniți în atacurile cu drone executate de Rusia asupra capitalei ucrainene, scrie BBC. Dl Kliciko a anunțat printr-o postare pe rețelele de socializare că resturile unor drone doborâte de sistemele de apărare antirachetă au căzut peste niște cartiere, inclusiv peste o creșă. Autoritățile ucrainene au anunțat că atacul cu drone a vizat și alte zone din țară, însă dronele au fost doborâte.

UPDATE 25 noiembrie, ora 09.33 Rusia a lansat noaptea trecută peste 70 de drone de tip Shahed împotriva Ucrainei, anunță Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că Rusia a lansat noaptea trecută peste 70 de drone de tip Shahed în Ucraina, dintre care majoritatea au fost doborâte. Zelenski a spus că atacul, care a avut loc la primele ore ale zilei în care Ucraina comemorează Holodomor, foametea din 1932-1933, care a ucis câteva milioane de ucraineni, a fost un act de „teroare intenționată”, scrie Reuters.

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 09.32 Până la urmă s-a aflat! Oferta lui Vladimir Putin pentru Ucraina: Rusia a propus pacea în schimbul neutralităţii

CONTINUAREA AICI

UPDATE 25 noiembrie, ora 08.39 Vladimir Putin a dat ordinul: Moscova a declanșat iadul în Kiev, alte 9 regiuni s-au cutremurat din cauza bombardamentelor

CONTINUAREA AICI

UPDATE 25 noiembrie, ora 07.20: Fostul premier al Rusiei, Mihail Kasianov, a devenit oficial dușman al Kremlinului: cum a fost declarat de către justiția rusă

Justiţia rusă l-a declarat vineri pe fostul premier Mihail Kasianov, devenit oponent al puterii şi care a părăsit Rusia denunţând ofensiva din Ucraina, drept "agent străin", relatează AFP, citat de Agerpres.

Numele lui Mihail Kasianov, care a fost primul şef de guvern al lui Vladimir Putin la începutul anilor 2000, apare acum în registrul "agenţilor străini" al Ministerului Justiţiei, termen infam care aminteşte de "duşmanul poporului" din epoca sovietică.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 noiembrie, ora 04.00: SUA și Germania vor să îl forțeze pe Zelenski să negocieze cu Putin, prin blocarea livrărilor de arme (BILD)

În timp ce în exterior își exprimă sprijinul total pentru Ucraina, în spatele ușilor închise de la Berlin și Washington se pun la cale planuri pentru a forța Ucraina să poarte discuții cu Rusia pentru a îngheța războiul pe actualele linii de front, notează ziarul german BILD.

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a avertizat ieri în acest sens, potrivit Bloomberg.

Guvernul federal german și-a stabilit acum ca obiectiv principal să pună Ucraina într-o "poziție de negociere bună din punct de vedere strategic", potrivit BILD.

Continuarea aici

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.