Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: VIDEO/ Dronele ucrainene fac prăpăd - Încă o rafinărie rusească este în flăcări

newnationalism.com
razboi ucraina

Rusia pregătește o nouă ofensivă în vara anului 2024, estimează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), în cea mai recentă analiză. Totodată, ei încearcă să menţină ritmul operaţiunilor de ofensivă din estul Ucrainei pentru a preveni stabilizarea liniilor de apărare ale ucrainenilor. Ruşii sunt concentraţi în special spre împingerea spre vest a forţelor ucrainene, cât mai departe de Avdiivka, înainte ca ucrainenii să stabilească linii puternice de apărare în zonă, care să fie, ulterior, greu de pătruns.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 17 martie, ora 11.48: VIDEO - Cel mai mare aeroport din Rusia, lovit de drone ucrainene

Canalele ruse Telegram raportează un atac cu dronă asupra Domodedovo, regiunea Moscova, atac în urma căruia ar fi izbucnit un incendiu.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 martie, ora 11.45: Portul Odesa şi regiunea Harkiv din Ucraina au fost atacate cu valuri de rachete şi drone

Autorităţile ucrainene au declarat că asupra portului Odesa şi a regiunii Harkiv, din nord-estul ţării, au fost îndreptate valuri de atacuri ruseşti cu rachete şi drone. Atacurile din Ucraina şi Rusia continuă în contextul în care alegătorii votează, nu numai în Rusia, dar şi în regiunile ucrainene pe care aceasta le-a ocupat. Ucraina susţine că aceste alegeri sunt ilegitime. Activişti şi cetăţeni ucraineni din acele zone au afirmat că încearcă să perturbe votul. Potrivit informaţiilor, prezenţa la urne este foarte scăzută, deşi presiunile din partea Rusiei sunt mari. Bărbaţi înarmaţi se deplasează cu urne mobile şi oficiali electorali, încercând să forţeze oamenii să voteze.

content-image

UPDATE 17 martie, ora 10.15: VIDEO/ Dronele ucrainene fac prăpăd - Încă o rafinărie rusească este în flăcări

Un incendiu a izbucnit la o rafinărie de petrol din Slavyansk-on-Kuban din Krasnodar Krai, Rusia, pe fondul unor explozii și un posibil atac cu drone în noaptea de 17 martie.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 martie, ora 10.10: Ucraina va continua să sprijine milițiile anti-Kremlin care acționează pe teritoriul Rusiei: Nu mai pot fi numite grupare, acum devin o forță

Șeful serviciilor secrete militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a declarat pe 16 martie la televiziunea națională că milițiile anti-Kremlin devin „o forță” și Ucraina le va ajuta în operațiunile pe teritoriul rus.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 martie, ora 05.00: Incidente la alegerile prezidenţiale din Rusia: măsurile de securitate în secțiile de votare au fost dublate

Președintele rus Vladimir Putin, principal candidat în cursa prezidențială aflată în plină desfășurare, a promis că nu va lăsa nepedepsite atacurile ucrainene asupra teritoriilor rusești în plin proces electoral, informează Rador Radio România.

Acestea au făcut ieri la Belgorod doi morți și un rănit grav, potrivit Fronce-Presse, care îl citează pe guvernatorul rus al regiunii de la frontiera cu Ucraina. Tot ieri, armata rusă susține că ar fi împiedicat infiltrarea în aceeași regiune a unor grupări subversive. Și șefa Comisiei electorale, Ella Pamfilova, a vorbit despre o serie de acțiuni plătite din străinătate pentru a destabiliza procesul de votare.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 17 martie, ora 02.00: Rusia se pregătește pentru un conflict pe scară largă cu NATO: Harta avansată de serviciile speciale germane

Rusia se pregătește pentru un conflict pe scară largă cu NATO în 2026 anunță serviciile speciale germane care au date relevante, Business Insider.

Pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, Bundeswehr elaborează un nou plan operațional de apărare cuprinzător care ține cont de lecțiile agresiunii ruse pe scară largă împotriva Ucrainei.

Permiteți-mi să vă reamintesc de harta-scenariul unei posibile invazii ruse din documentele presupuse secrete ale Ministerului German al Apărării de la BILD.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.