Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE VIDEO Au umplut pușcăriile! Polițiștii au arestat peste 1.000 de manifestanți de la protestele din Rusia

Peste 1.000 de persoane au fost arestate duminică în Rusia, la o nouă zi de manifestaţii care cer eliberarea opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, potrivit unui nou bilanţ prezentat de ONG-ul OVD-Info, relatează AFP.

Potrivit acestei organizaţii specializate în monitorizarea manifestaţiilor, cel mai mare număr de arestări a avut loc la Moscova, urmată de Vladivostok (113), la celălalt capăt al ţării, la Novosibirsk (93) şi Krasnoiarsk (91), în Siberia, scrie news.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

”PUTIN ESTE UN HOŢ!”

Aceste adunări au loc în urma unei prime zile de mobilizare, sâmbăta trecută, la care au luat parte zeci de mii de protestatri şi care s-a soldat cu peste 4.000 de arstări şi deschiderea a 20 de dosare penale.

În centrul Moscovei şi Sankt Petersburgului, numeroşi poliţşti din cadrul Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi înainte de adunări, prevăzute duminică supă-amiaza, au constatat corespondenţi AFP.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

”Putin este un hoţ!”, ”Libertate!”, au scandat zeci de manifestanţi traversând centrul capitalei ruse, după ce locul adunării a fost schimbat în ultimul moment, din cauza restricţiilor poliţiei, care a limitat accesul pe mai multe străzi din centrul Moscovei şi a închis staţii demetrou - o decizie rară.

Aceste noi manifestaţii se desfăşoară pe fondul unei înfăţişări a lui Aleksei Navalnîi în justiţie săptămâna viitoare.

Citește și: Florin Roman îl face praf pe Vlad Voiculescu: Așa repede ați capitulat sau e doar o recunoaștere a faptului că nu faceți față pălăriei prea mari?

Opozantul politic este vizat de multiple proceduri judiciare - după ce s-a întors în Rusia, la 17 ianuarie, din Germania, unde a fost îngrijit în urma unei presupuse otrăviri cu noviciok de care-l acuză pe Vladimir Putin şi FSB-ul - pe care inamicul jurat al Kremlinului le denunţă drept motivate politic.

Avocatul lui Navalnîi a anunţat că acesta riscă ”aproximativ doi ani şi jumătate” de închisoare cu executarea din cauza încălcării condiţiilor unei condamnări din 2014 la trei ani şi jumătate de închisoare - cu suspendare.

Citește și: Controale-fulger ale Poliției Capitalei! DGPMB a descins în două restaurante și le-a amendat! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.