Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE VIDEO Uraganul Laura, de categoria 4, a ajuns pe uscat în Louisiana

Uraganul Florence

Uraganul Laura, de categoria 4, ajuns pe uscat în apropiere de Cameron, o localitate din statul american Louisiana, a precizat joi Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, potrivit Reuters şi DPA.

Uraganul Laura, însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 240 de kilometri pe oră, este localizat la circa 70 de kilometri est de Port Arthur, Texas, şi urmează să se deplaseze joi dimineaţă în interiorul continentului, pe direcţia sud-vest în statul Louisiana, potrivit NHC, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

Peste 500.000 de persoane au primit ordine de evacuare în regiuni din Texas şi Louisiana înainte ca uraganul să ajungă pe coastele Golfului Mexic.

''Aceste date sunt inimaginabile, să te gândeşti că un zid de apă cu înălţimea unei clădiri de peste două etaje va veni peste ţărm, este dificil de imaginat pentru mulţi'', a declarat Benjamin Schott, meteorolog principal pentru New Orleans, Louisiana, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Schott a mai spus că unele dintre cartiere vor fi ''de nerecunoscut''.

Uraganul va duce la ''o creştere catastrofală a apelor şi valuri distrugătoare'' care vor provoca ''pagube catastrofale'' pe o distanţă de peste 200 de kilometri în regiunile de coastă din estul statului Texas şi până în centrul Louisianei, potrivit NHC.

Citește și: DE NECREZUT Guvernul spune că România poate produce până la sfârşitul anului 50% din necesarul de măşti

Valurile, unele cu o înălţime de peste patru metri, ar putea pătrunde pe o distanţă de până la 60 de kilometri în câmpiile de pe coastă, ceea ce ar face ca anumite zone urbane să rămână nelocuibile timp de mai multe săptămâni.

Autorităţile se tem că nu au evacuat un număr suficient de rezidenţi de pe coasta Golfului Mexic, care au rămas în casele lor crezând că pot înfrunta furtuna.

''Suntem foarte îngrijoraţi că nu au fost evacuaţi suficient de mulţi oameni'', a declarat miercuri Nic Hunter, primarul din Lake Charles, un oraş din Louisiana, pentru postul public de radio. ''Facem un ultim efort în următoarea oră, o oră şi jumătate, ca oamenii să încerce să plece din oraş'', a adăugat el.

Miercuri seară, guvernatorul din Louisiana, John Bel Edwards, a precizat că ''situaţia se înrăutăţeşte rapid". "Aveţi grijă de voi'', a mai spus guvernatorul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.