Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVETEXT: Ziua SOCOTELILOR la PSD. Zgonea a fost EXCLUS din PSD/ VIDEO

ceas timp umbra

STIRIPESURSE.RO vă ține la curent cu ultimele noutăți din ședința crucială de la PSD, în care numărul 2 din partid, Valeriu Zgonea ar putea fi exclus, ulterior urmând să își piardă și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Vezi și: Răzbunarea parchetelor? Legăturile dintre Cristian Burci şi SIE

UPDATE: Valeriu Zgonea a fost EXCLUS din PSD.

UPDATE: Liderii PSD susțineau că Valeriu Zgonea va fi exclus dacă va continua să se împotrivească liniei partidului. Pe cale de consecință, Zgonea mai mult ca sigur va fi exclus din PSD.

UPDATE: Valeriu Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea și a propus ca Mihai Fifor sau Mihai Tudose să preia interimatul. Toți au refuzat propunerea lui Zgonea.

UPDATE: Încă trei lideri PSD au cerut excluderea lui Valeriu Zgonea pentru prejudicii de imagine aduse partidului.

UPDATE: Rovana Plumb a cerut excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD.

UPDATE: Gabriela Firea le-a cerut colegilor să nu-i mai vehiculeze numele ca posibil succesor a lui Dragnea pentru că asta îi subminează campania electorală.

UPDATE: Liviu Dragnea a multumit pentru vot si si-a exprimat speranta ca acest vot sa nu influenteze deciizile urmatoare

UPDATE: Liviu Dragnea a primit votul de încredere al Comitetului Executiv al PSD. Singurul care a votat împotriva lui Dragnea este Valeriu Zgonea.

UPDATE: Ion Iliescu a trimis o scrisoare către PSD, înaintea ședinței capitale:

Mă adresez dumneavoastră într-un moment pe care îl consider delicat pentru partid. Considerați acest mesaj drept expresia îngrijorării mele, îngrijorare determinată de evoluțiile la vârful partidului. Esența acestui mesaj este un apel la unitate și continuitate în PSD. Să nu repetăm greșeli ale trecutului, care ne-au costat.

Înainte de orice, partidul are responsabilități atât față de membrii și simpatizanții săi, de oamenii de stânga din România, cât și față de toți cetățenii.

Trebuie să-și facă datoria, nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români”, a scris Ion Iliescu.

Citește mai multe AICI.

UPDATE: La ședința PSD a ajuns și liderul Liviu Dragnea. El a ținut să spună că ”partidul se pregătește să ia niște decizii foarte importante pentru viitorul PSD” și a explicat că le-a cerut acestora să se întâlnească astăzi pentru că vineri, după sentința venită de la ÎCCJ ”era foarte multă emoție în cadrul PSD”.

content-image

Dragnea a lansat și un atac la adresa lui Klaus Iohannis și a spus că PSD va da un ”mesaj clar că ne putem alege liderii în interiorul partidului și că ne putem alege singuri liderii”.

Liviu Dragnea a ținut să anunțe public faptul că își pune mandatul pe masă, în fața liderilor PSD. Citește mai multe despre acest subiect

UPDATE: Deputatul Claudiu Manda, președintele PSD Dolj ( organizație din care face parte si Zgonea) a declarat că ”Domnul Zgonea a greșit mult criticând conducerea partidului în astfel de momente, înaintea campaniei electorale.”. Întrebat ce va face la vot, Claudiu Manda a spus ca va vota pentru EXCLUDERE.


Update: Valeriu Zgonea a sosit la ședința și a declarat că ”îmi mențin linia de până acum. Sunt un om d cuvânt și principii. Voi face declarații după ședință”. Nici un lider nu a dorit să îi stea alături.

Update: Variantele care vor fi supuse votului în CExN al PSD vor fi cele de excludere sau de suspendare.

UPDATE: - Cei mai mulți lideri reuniți în ședința informală susțin că Valeriu Zgonea trebuie exclus de urgență și demis din fruntea Camerei Deputaților.


  • Potrivit informațiilor noastre, aproape în unanimitate liderii PSD nu mai doresc nicio păsuire pentru Valeriu Zgonea, pe care îl acuză că a adus imense deservicii de imagine partidului. În principal, acestuia i se reproșează atitudinea publică avută la adresa președintelui Liviu Dragnea și o lipsă totală de solidaritate cu partidul, aflat în plină campanie electorală.
  • Nu au fost puțini cei care l-au acuzat pe Valeriu Zgonea de blat cu serviciile secrete, indiciul acestora fiind că Zgonea a blocat modificările la Codul Penal solicitate de Curtea Constituțională.
  • La această oră, liderii PSD au o ședință la vârful partidului, care se ține într-o altă locație din Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.