Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Livia Stanciu e pe picior de plecare, dar 'completul negru' rezistă (surse)

livia stanciu

Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se află sub presiune publică în urma scandalului Rarinca - femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, ţinută 6 luni în arest preventiv şi, ulterior, achitată. Deşi i se cere demisia din mai multe direcţii, politice şi nu numai, Livia Stanciu ar urma să aibă parte de o retragere controlată, dar nu înainte de finalizarea mandatului în fruntea Curţii Supreme, de anul viitor.

O retragere la termen a Liviei Stanciu ar potoli "setea de sânge" a contestatarilor şi ar face loc unei noi generaţii de magistraţi integri, care nu pot fi asociaţi cu fostul preşedinte Traian Băsescu, scrie ziarul Naţional. Însă de numele Liviei Stanciu rămâne legat aşa-numitul "Complet negru" de la instanţa supremă de judecată din România, în al cărui "palmares" se numără trimiterea după gratii a unor nume grele de politiceni, demnitari sau miliardari. Cei care cer imperativ capul preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie uită probabil să ia în considerare că, oricine ar veni în fruntea instituţiei, lucrurile nu vor mai putea fi întoarse din mers şi "completul negru", indiferent de cine va fi prezidat, va continua să dea pedepse tot mai mari în cazurile de corupţie.

Potrivit surse citate, cazul Rarinca şi contraactacul DNA ar putea avea un efect contrar celui pe care mizează contestatarii şefei ÎCCJ. În ultima vreme, se vorbeşte tot mai insistent de existenţa unui aşa-numit "nucleu dur" aflat chiar în inima Justiţiei, procurorii anticorupţie recunoscând că au mari dubii cu privire la unele achitări ale unor inculpaţi pe care ei considerau că i-au "împachetat" cu nişte "dosare beton". După principiul tradiţional "unde dai şi unde crapă", cazul Rarinca şi declanşarea scandalului monstru privind retragerea Liviei Stanciu ar putea avea o cu totul altă miza. Una mult mai mare şi mai ascunsă decât ocuparea unei funcţii de o anumită persoană…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.