Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, despre ultima poză cu el alături de Kovesi: Pe canapeaua aia au stat mulţi. Mai dispăreau unii prin nişte camere. Se făceau tot felul de discuţii

dragnea kovesi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, duminică seara, la Antena 3, despre ultima poză în care el apare alături de Codruţa Kovesi, spunând că era la ziua SRI, unde participau în jur de o sută de oameni, iar pe canapeaua aceea au stat mulţi.

SONDAJ prezidențiale - Iohannis ia potul cel mare. În Coaliția PSD-ALDE lucrurile s-au răsturnat dramatic (document)

”Am vorbit (la CEx - n.r.) şi despre ultima poză din colecţia SRI, toamnă – iarnă. Era un coleg care spusese la Brăila o să îl întrebăm să ne spună ce este cu această fotografie. E fotografia de la un eveniment, cred că era ziua SRI. Pe canapeaua aia au fost mulţi care s-au rulat, când am stat eu, a venit Kovesi, înainte era Ponta, a venit Kovesi, după aia a venit Ponta, a mai apărut nu ştiu care procuror, după aia alt şef de serviciu, a venit  Sebastian Ghiţă, Vasile Dâncu”, a declarat Dragnea.

El spune că apariţia acelei poze în spaţiul public este atacul lui George Maior la adresa sa, Ponta fiind doar “poştaşul”.

Dragnea a mai spus că în fotografie alături de George Maior şi Gabriel Oprea s-ar fi aflat Vasile Dâncu sau Ioan Rus, iar persoana care nu se vede în poză, aflată în partea dreapta putea fi ori Victor Ponta, ori Sebastian Ghiţă.

Liviu Dragnea spune că ce se vede în fotografie este doar o parte din tot spaţiul şi că acolo erau 100 de persoane.

Liderul PSD a menţionat că după ceremonie urma partea de socializare, în care fiecare vorbea cu fiecare.

“Spunea directorul SRI, recita un speech cât de bun e SRI-ul şi cum munceşte pentru ţară şi pentru interesul naţional. Primul ministru, care venea şi spunea la fel, cât de mult ajută SRI-ul şi cât ajută guvernul SRI, care chiar trebuie să se întâmple, că este un pion important în sistemul de securitate naţional. Apoi era socializare, fiecare vorbea cu fiecare. Se stătea o oră, două, trei, unii plecau, alţii mai veneau. Deci nu se întâmpla absolut nimic, cel puţin din punctul meu de vedere”, a spus Dragnea.

El a precizat că la un moment dat Ponta a intrat într-o cameră cu Florin Coldea şi cu Laura Codruţa Kovesi. “Mai dispăreau unii prin nişte camere. La un moment dat intra Ponta, cu Coldea, cu Kovesi într-o cameră. Ieşea Coldea mai târziu, ieşeau şi ei. Intra Maior cu nu ştiu cine. Se făcea tot felul de discuţii”, a dezvăluit Dragnea.

El spune că la aceste întâlniri se discuta despre sport, politică, chestiuni interne şi internaţionale.

Dragnea a mai afirmat că Laura Codruţa Kovesi a fost pusă la DNA de către Victor Ponta şi a plecat de acolo în mandatul său de preşedinte al PSD.

“Eu ştiu că a pus-o domnul Ponta. Deocamdată în mandatul meu ca preşedinte PSD Kovesi a plecat. De asta şi apar toate chestiunile astea. Pe cine conving ei să arate aceste poze date de un turnător primite de la naşul lui. Că ce ? Că eu sunt în negociere cu ei ?”, a afirmat Dragnea.

El a avut un mesaj şi pentru actualul director al SRI, Eduard Hellvig, transmiţând că trebuie să îi facă să înţeleagă pe toţi din Serviciul Român de Informaţii faptul că trebuie să se ocupe doar de atribuţiile stabilite prin lege.

“Dacă Eduard Hellvig cu care am avut perioade în care l-am apreciat, perioade în care l-am certat, fără niciun fel de alte intenţii şi în continuare îi spun dacă nu reuşeşte să facă toate schimbările care mai trebuie făcute acolo şi dacă nu reuşeşte să îi facă pe toţi din SRI să înţeleagă că trebuie să se ocupe doar de atribuţiile stabilite prin lege, nu de influenţă în partide, nu de influenţă în instanţe, nu de influenţă în parchete înseamnă că a stat degeaba cât va sta acolo la SRI”, a declarat Dragnea.

El spune că la SRI nu se adoptă nicio hotărâre dacă nu doreşte directorul instituţiei.

“Acolo nu se adoptă nicio hotărâre decât dacă vrea directorul SRI. Vorbim de Coldea care a fost unul dintre personajele foarte rele în societatea românescă, s-ar putea ca încă să mai fie, vorbim şi de alţii, Dumbravă, Ciocârlan şi alţii, dar tot ce s-a întâmplat acolo a fost aprobat de Maior sau măcar iniţiat. La fel şi acum. Directorul SRI sau directorul SIE să nu cumva să creadă cineva că ei sunt acolo nişte vaze , care din când în când sunt udate, nici vorbă aşa ceva”, a explicat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.