Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, DEZLĂNȚUIT la adresa DNA, într-un interviu acordat New Europe: Pierd un instrument de presiune

dragnea

Atacuri extrem de dure lansate de liderul PSD Liviu Dragnea la adresa DNA, în cadrul unui interviu acordat publicației New Europe. Șeful PSD susține că DNA este nemulțumită de înființarea secției speciale de anchetare a magistraților.

Dragnea a declarat că "Ei (DNA, n.red) pierd un instrument care îi ajută să pună presiune asupra judecătorilor. (...) Ei sunt supărați deoarece judecătorul nu are de ce să se teamă de procuror atunci când procurorul nu poate avea ceva de spus împotriva lui în timpul unui proces. (...)Vor pierde capacitatea de a exercita presiuni asupra judecătorilor, iar judecătorii nu vor mai trebui să se teamă. Când se întâmplă această schimbare, dosarul investigatorului asupra judecătorului, dacă are dosar, va fi discutat de o altă instituție, nu de către DNA sau procurori".

Liderul PSD a declarat și că fosta șefă a DNA a fost numiătă pe criterii politice. "Aici există o influență politică. Dar când avem o secțiune specială, acea secțiune specială nu va fi supusă influenței politice. Această secțiune este numită de Consiliul Superior al Magistraturii, total independentă, ceea ce îi deranjează".

"În ce țară democratică puteți găsi protocoale secrete între serviciile de informații și curtea supremă de judecată, Consiliul superior al magistraturii, Parchetul General și DNA? Au existat ofițeri în serviciul de informații care au declarat că au tratat dreptatea ca un "domeniu tactic", pentru a cita un oficial senior SRI, a adăugat liderul PSD.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.