Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea a dat ordinul! Care este marea miză privind exploatarea resurselor din Marea Neagră

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea face precizări de ultimă oră privind poziţia României privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, după ce SUA a făcut presiuni asupra României în acest sens.

Citeşte şi: Ludovic Orban a ajuns la DIICOT - Ce informaţii le va furniza procurorilor despre Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea

"Există două aspecte importante. Pe de o parte de a avea câştiguri financiare şi pe de altă parte de a avea ceea ce nu s-a prea discutat în spaţiul public şi mi se pare cel mai important ca o parte din producţia de gaze din Marea Neagră să fie folosită pentru dezvoltarea României.

Cel mai mare risc ar fi ca toate aceste resurse naturale bogate ele doar să tranziteze România şi să contribuie la dezvoltarea altor ţări. Cea mai importantă miză este să nu fie zero cum se solicită.  Eu le-am transmis colegilor din comisie că nu voi fi de acord ca toate gazele din Marea Neagră să fie vândute doar pe contracte bilaterale. Marea miză este ce procent din această producţie se vinde pe platforma pe piaţa în România pentru a avea acces consumatorii din ţară", a declarat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.