Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea a făcut ANUNŢUL: Când va avea loc REFERENDUMUL pe modificarea Constituţiei

breaking news stiripesurse.ro

Preşedintele PSD le-s pus jurnaliştilor că a discutat cu colegii social-democraţi despre modificarea Legii Referendumului şi că odată ce aceasta va trece de cele două Camere şi va fi promulgată, se vor începe demersurile pentru revizuirea Constituţiei.

Citeşte şi: Dezvăluiri din spatele UŞILOR ÎNCHISE! Vlad Cosma, mărturii NEAŞTEPTATE în faţa magistraţilor: 'Nu am vrut să semnez MINCIUNI cu numele meu real...'

"Am avut câteva teme importante. Am discutat despre modificarea Legii Referendumului, sperăm să se adopte modificările în Senat şi să ajungă la Camera Deputaţilor, urmând ca aici, în sesiune de urgenţă să o adoptăm şi să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă şi va fi publicată în MO vom decide să se continue procedura în senat pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea referendumului.", a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

El susţine că, în acelaşi timp, va fi iniţiată o dezbatere privind oportunitatea reglementării parteneriarului civil în România.

”În acelaşi timp, nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi din România, şi anume să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi i-am rugat pe colegii mei, şi aici l-am rugat pe domnul Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge, nu neapărat în paralel, dar către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă are această iniţiativă pentru că se teme de protestele comunităţii LGBTI, liderul PSD a răspuns: ”Motivul meu nu este teama de eventuale proteste, nici nu am auzit că se intenţionează să se întâmple asta. Motivul l-am explicat destul de clar şi simplu. Este vorba despre o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau nu putem spune că nu există. Ca orice minoritate dintr-o societate trebuie să fie tratată aşa cum trebuie şi atunci trebuie să încercăm măcar să găsim o modalitate prin care măcar o parte din solicitările dumnealor să fie rezolvate. Dacă vom reuşi”.

Întrebat dacă referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie ar putea fi organizat în luna mai, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu vreau să înaintez niciun termen până când nu vedem publicată în Monitorul Oficial legea, pentru că avem promulgarea de la domnul preşedinte şi aşteptăm”.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Iniţiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.