Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, acuzații împotriva lui Klaus Iohannis: 'Mi se spunea că toate convorbirile mele telefonice ajungeau să fie citite de Iohannis'

Liviu Dragnea

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, susține că președintele României, Klaus Iohannis, ar fi fost interesat de convorbirile sale din penitenciar.

„Eu am avut regim preferenţial negativ în special după ce am avut acea discuţie cu tine (...) a doua zi după acea convorbire între noi doi au venit trei tineri de la ANP, trei tineri ofiţeri ANP, Poliţia penitenciară - ANP-ul este Administraţia Naţională a Penitenciarelor - ca să îmi ia o declaraţie şi să explic de ce am vorbit politică în acea convorbire. Eu i-am rugat să spună cine sunt, ca să trec în declaraţie, nu au vrut şi atunci am scris aşa, toate convorbirile telefonice pe care le-am avut şi cu Anca, şi cu prietenii mei, şi cu familia mea, nu puteam să-i vorbesc de bine pe cei de la putere în frunte cu Iohannis şi nu o să o fac niciodată. Şi mă întrebau de ce am vorbit despre Iohannis şi am spus că e foarte important ceea ce face omul ăsta pentru România, pentru că face foarte mult rău. Acea declaraţie a dispărut. Pe lege şi pe Regulament nimeni de la ANP nu avea dreptul să vină să mă întrebe. Absolut nimeni. (...) Nu mi-au reproşat, dar în momentul în care te întreabă... cum să o iei?”, a declarat Liviu Dragnea duminică seară, la Realitatea Plus. „Mi se spunea că toate convorbirile mele telefonice ajungeau să fie citite de Iohannis”, a spus Dragnea.

El a reclamat din nou condiţiile din penitenciarele din România, susţinând că din cauza acestora rata de recidivă este mare.

„În România se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu. Nu merge aşa. Cei care merg acolo sunt tentaţi să repete ce au făcut şi unii sunt tentaţi să facă mai rău, din cauza modului în care sunt trataţi din penitenciarele din România. (...) Cei care ies sunt predispuşi să facă aceste infracţiuni pe de o parte din cauza condiţiilor la care sunt supuşi, modul în care sunt trataţi şi pe de altă parte pentru că nimeni nu stă de vorbă serios cu fiecare”, a mai spus Dragnea.

Dragnea susţine că deţinuţii nu sunt condamnaţi la înfometare, la frig sau la ploşniţe.

„Au fost o serie întreagă de abuzuri împotriva mea. (...) Se tot vorbea că am regim preferenţial, că am jacuzzi în cameră că am tabletă, nici vorbă! (...) Nouă luni de zile am stat, practic, la izolare, închis într-o celulă. (...) Practic, eu nouă luni de zile, am văzut foarte, foarte rar lumina zilei”, a spus Dragnea, la Realitatea TV.

Vezi și: Liviu Dragnea: 'În penitenciar a fost ca-n iad!'

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 27 mai 2019. El a fost eliberat condiționat în 15 iulie 2021.

Fostul demnitar a fost găsit vinovat de faptul că a angajat fictiv două reprezentante PSD la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în timp ce ele făceau muncă de partid la sediul PSD.

De la condamnare și până la eliberare, condamnatul Liviu Dragnea a făcut 781 zile de închisoare.

Dragnea are, de asemenea, interdicție de a candida pentru funcții publice sau să aleagă până în 2024.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.