Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea anunță AMENZI URIAȘE pentru firmele din străinătate: 'La inițiativa doamnei Maria Grapini, s-a realizat o dezbatere'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că prin iniţiativa privind dublul standard de calitate a produselor doreşte să introducă în legislaţia românească prevederi preluate de la nivel european care să stabilească norme de aplicat în asemenea cazuri, inclusiv o amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firmele care procedează astfel.

"Lucrurile nu sunt complicate aici, am anunţat-o înainte de a o depune pentru că, mă rog, am auzit prostiile spuse de Orban care nici măcar nu ştie ce vorbeşte şi a încercat să mintă, ca de obicei, despre ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul European. La iniţiativa doamnei Maria Grapini, s-a realizat o dezbatere pe dublul standard, la iniţiativa dumneaei s-a finalizat şi raportul care dă posibilitatea statelor membre să poată interveni cu autorităţile naţionale când identifică astfel de cazuri. Şi vreau să depunem în Parlament o lege care să pună în legislaţia românească procedurile de aplicat în această situaţie, inclusiv o amendă de 4% din cifra de afaceri pentru aceste firme, companii care procedează în felul ăsta", a explicat Dragnea.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer scena politică: Lovitura decisivă pe care ar putea-o primi Klaus Iohannis, după pensionarea lui Augustin Lazăr

Preşedintele PSD s-a declarat "cât de cât mulţumit" că, după semnalele pe care le-a transmis săptămânile trecute, "cei de la Protecţia consumatorului, ANPC, s-au mai trezit şi au început să dea amenzi". "Sper să pună ordine în această zonă de comerţ şi în această procedură care nu poate fi acceptată în România", a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a anunţat, joi, la Suceava, că va depune în Parlament un proiect de lege împotriva dublei calităţi a produselor. El a declarat că firmele străine care vor vinde produse de calitate mai slabă decât în ţările de origine vor fi sancţionate.

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă bomba! Dă semnalul pentru candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale

Dragnea a declarat, în discursul ţinut cu prilejul alegerilor pentru Organizaţia Judeţeană a PSD Botoşani, că România nu trebuie să fie tratată ca o ţară de mâna a doua şi că este nevoie de euoparlamentari care să se bată pentru drepturile ei.

"Poate vor în continuare să avem la Bruxelles oameni care votează împotriva propriei ţări, oameni care înjură România sau vor să avem la Bruxelles nişte oameni care să se preocupe de să avem mai multe fonduri europene în ţara noastră, România să nu mai fie tratată ca ţară de categoria a doua, aşa cum este acuma şi în principal din cauza celor de la PNL şi USR şi PLUS, care la Bruxelles denigrează ţara şi îi încurajează pe străini să ne înjure la rândul lor. Sau să avem nişte europarlamentari curajoşi, care să ştie cum, să vrea, să aibă puterea şi curajul să se bată pentru această ţară, să se bată pentru dreptul nostru de a avea aceeaşi calitate de produse pe care o au şi cei din Vest", a afirmat Dragnea.

Citește și: Mutarea anului în fotbal! Gigi Becali vrea să-i ia ‘averea’ lui Hagi

El a precizat că românii nu trebuie să mănânce produse agroalimentare mai proaste decât cele din Vest şi că România nu este ţara pe care ei au decis să facă experimente.

"De ce ar trebui românii să mănânce produse agroalimentare mai proaste decât cele din Vest? Noi suntem cobaii Europei? Noi suntem poporul pe care ei au hotărât să facă experimente? Copiii noştri trebuie să fie ghiftuiţi cu legume şi fructe, practic sunt otrăvite dacă vorbim de chimicale. Sau să se bată acolo cum s-a bătut şi Maria Grapini, şi aşa cum o să facem şi noi în Parlament să dăm o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină, şi chiar şi românească, care îşi va permite să vândă în această ţară produse care nu sunt de aceeaşi calitate ca cea din Vest sau produse care nu corespund", a precizat Liviu Dragnea.

Citește și: Tăriceanu aruncă bomba! Liderul ALDE face dezvăluiri uluitoare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.