Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, atac DUR la adresa SRI și a șefilor de parchete: Serviciile nu vor mai avea posibilitatea să facă sau să fărâme guverne, partide

Inquam Photos, Octav Ganea
Dragnea Parlament

Liviu Dragnea, liderul PSD, a lansat atacuri publice la adresa SRI, a presedintelui Klaus Iohannis si a sefilor de parchete. Presedintele PSD sustine ca sefii de institutii mentionati si-ar dori ca PSD sa nu mai fie la guvernare.

"As vrea sa definim putin cadrul si situatia in care ne aflam si de ce se intampla lucrurile astea. Imediat dupa alegerile din 2016, PSD a inceput sa fie atacat violent atat in strutcura de partid, in teritoriu, la nivelul conducerii partidului, la nivelul guvernului. Sa vedem inainte de ce sunt nervosi si care sunt cei nervosi ca PSD ramane in continuare la Guvern si nu ar vrea sa mai fie. Conducerile parchetelor ce ar pierde? Ar pierde in primul rand o putere ingrozitoare exercitată intr-un mod odios, nelegal, neconstitutional multi ani si au o teama foarte mare de ideea de audit, ca cineva va face o analiza, evaluare a tuturor abuzurilor care au condus la oameni condamnati nevinovati, la destine frante ale unor lideri politici, oameni din presa, oameni de afaceri, parlamentari, alesi locali. De asemenea, au o foarte mare teama pentru ca, daca PSD ramane la guvernare, ramane in continuare posibilitatea ca numirea conducerii acestor parchete sa fie realizata nu pe baza unor intelegeri oculte, ci prin niste numiri recomandate de competenta acelor procurori propusi si numiti si dorinta lor de a aplica corect legea. Ce ar pierde conducerea SRI, spre exemplu? Am un foarte mare respect pentru ofiteri, nu pentru conducere, pentru că acești oameni fac o muncă nevăzută a căror rezultate se fac văzute, ei asigură un pilon serios pentru România, dar, din păcate,conducerile care s-au succedat la acest serviciu au inteles sa foloseasca forta uriasa pe care o poate avea acest serviciu iesind din matca constitutionala actionand intr-un mod obscur , nelegal. Am anuntat ca începem sa dezbatem, sa modificam toate legile securitătii nationale. Asta insemana ca SRI, serviciile, nu o sa mai aiba posibilitatea sa faca sau sa farame guverne majoritati parlamentare, partide, sa influenteze decizii, partide, sa trimita sentinte in plic", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a lansat și un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis.

"Să vorbim despre bugetele serviciilor. Niciodată nu m-am opus să finanțăm într-un mod corect și îndestulător serviciile secrete din România, dar a fost o sarabandă a creșterilor de bugete, în special la SRI. Eu nu mai sunt de acord și nici colegii mei nu cred că vor mai fi de acord ca bugetele să fie aprobate în orb. Cine ar mai pierde, dacă noi rămânem la guvernare? Iohannis! Am două perechi de ochelari la mine și nu sunt de ajuns să identificăm două chestii sau ceva ce a făcut Iohannis în acești patru ani de zile", a precizat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.