Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, către un jurnalist: 'Mă știți pe mine un om care bate câmpii?'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gest

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că se va interesa la specialişti despre un orizont de timp pentru realizarea Autostrăzii Unirii (Iaşi - Târgu Mureş), precizând că nu face "un pariu" pe această temă.

Întrebat când se va finaliza Autostrada Unirii, Dragnea a spus: "Abia s-a aprobat ieri. Mă știți pe mine un om care bate câmpii? Nu. Asta este o întrebare care nu arată rigoare. Nu suntem la pronosport (...). O să mă interesez, o să vorbesc cu ministrul Transporturilor prezent sau viitor, cu specialişti de la Guvern, cu cei din Compania de Drumuri, cu cei din Comisia de Prognoză ca să vedem care este orizontul de timp posibil la care această autostradă să fie finalizată. Numai atunci vă pot da un răspuns. Eu pariu pe aşa ceva n-am să fac".

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer scandalul momentului! Cine e omul din Guvern care ar fi primit mită

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind aprobarea executării autostrăzii Unirii, că sunt bani pentru investiție. „Cel mai important e să faci documentația de atribuire, să faci drumul la lucrare, să pregătești documentația și ea să fie rambursată din fonduri europene. Se poate discuta asupra finanțării, finanțarea poate să difere de la buget de stat, la BERD, BEI sau privat", a declarat Teodorovici.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea executării obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Citește și: Eugen Teodorovici a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu Autostrada Unirii

„Obiectivul de investiții Autostrada Unirii se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe și din fonduri europene nerambursabile și/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanțare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.