Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea contrează Parchetul General pe subiectul protocoalelor secrete: 'Hotărârea de guvern e sub lege'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea

Liviu Dragnea a declarat, vineri, referitor la precizările Parchetului General că protocoalele Parchetului cu SRI au fost încheiate în baza unei hotărâri de guvern din martie 2005, că o hotărâre de guvern nu înseamnă bază legală, ele fiind "sub lege".

"Nu, nu știam de ce spuneți (de hotărârea de guvern din 30 martie 2005 privind protocoalele -n.r. ). Nu văd ce să comentez eu. Dacă este vorba de hotărâre de guvern, asta nu înseamnă bază legală, hotărârea de guvern e sub lege și oricum nu influențează cu nimic abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor. Nu schimbă cu nimic situaţia.", a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: Lovitură de teatru în privinţa decesului lui Ilie Balaci! Lorena Balaci face o dezvăluire incredibilă

Precizările vin în contextul în care Parchetul General a anunțat vineri că la baza protocoalelor cu Serviciul Român de Informații (SRI) a stat Hotărârea de Guvern nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea acestei strategii. Reprezentanții instituției conduse de Augustin Lazăr au mai precizat că planul de acţiune pentru implementarea S.N.A. stabileşte, "fără echivoc", în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie (fost Parchetul Naţional Anticorupţie), Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne încheierea de protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe și alte structuri de informaţii.

Citește și: EXCLUSIV Cât a costat operația președintelui Klaus Iohannis – Reacția Spitalului Militar

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat miercuri procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, printre cele 20 de puncte ale raportului de evaluare numărându-se și critici la adresa protocoalelor încheiat de Parchet cu SRI și la ascunderea adevărului legat de aceste acte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.