Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea CUTREMURĂ politica: 'Pe Klaus Iohannis îl așteaptă două DOSARE'

dragnea iohannis

Liviu Dragnea a vorbit, miercuri seara, la Antena 3, în premieră, despre motivul pentru care Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Liderul PSD consideră că președintele a cedat pentru că a fost amenințat cu suspendare. Conform lui Dragnea, pe Iohannis îl așteaptă procurorii pentru două dosare. Dragnea a anunțat că va continua presiunea pe președinte până când va promulga toate legile justiției și modificările codurilor penale.

Citește și: CSM a decis! Unde îşi va continua Kovesi activitatea de procuror

”Eu cred că ăsta a fost motivul principal pentru care semnat decretul de revocare (teama de suspendare - n.r.). Cât a stat, 31 sau 32 de zile? Din câte înţelesesem, nu avea de gând să o facă, să semneze decretul de revocare. Nu avea niciun fel de rezervă în a dispreţui o decizie a CCR şi Constituţia, în general, ci doar teama suspendării, pentru că nu are decât un singur obiectiv, şi anume, un al doilea mandat. Pentru a căuta o perioadă protecţie, pentru a avea în continuare imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte pentru care până la urmă trebuie să răspundă. Nu s-a vorbit foarte mult. Bineînţeles, toată presa cu epoleţi nu are voie să abordeze acest subiect tabu, şi anume, acel dosar în care se reclamă faptul că a obţinut casă într-un mod ilegal, prin fals, fals dovedit de instanţă. De asemenea, la câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român - şi refuză lucrul ăsta - bineînţeles, speră ca să aibă în continuare imunitate şi protecţie şi din înălţimea dealului Cotroceniului să dea lecţii de morală, de legislaţie şi să vorbească despre penali.

Teama suspendării l-a făcut pentru că are un singur obiectiv, al doilea mandat, pentru a avea protecție, imunitate, să nu răspundă pentru niște fapte pentru care trebuie să răspundă. Este vorba despre acel dosar în care se reclamă că a obținut o cază prin fals dovedit de instanță și sute de mii de euro pe care trebuie să le dea la stat și refuză. El speră să aibă imunitate și protecție și să dea lecție de civilizație și de moraliltate. Revocarea e un prim pas, unul mic. Doar schimbarea nu rezolvă problema. Acțiunea trebuie să continue. Nu trebuie să avem exitare în ceea ce privește susținerea pentru legile justiției, să fie promulgate, pentru Codul Penal și Civil să fie promulgate și intrate în vigoare, modificarea legilor privind siguranța națională.

Citește și: Datele care contrazic Guvernul Dăncilă: Cât a crescut deficitul comercial în 2018

Cei care au semnat protocoalele secrete să răspundă pentru ele, să continuăm presiunea pentru ca ele să fie denunțate, să declarăm efectele lor ilegale și pe ele ilegale și să sprijinim ministrul Justiției ca activitatea Inspecției Judiciare să nu fie blocată.”, a declarat Liviu Dragnea..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.