Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, declarații după audierea la DNA: Îmi pare rău

Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost chemat la DNA unde a dat declarații de martor în dosarul lui Mircea Govor, reținut de procurorii anticorupție.

”Am fost chemat să dau o declarație în calitate de martor în dosarul Mircea Govor. Ce am avut de spus am spus în fața procurorilor. Am fost chemat pentru că am fost într-o funcție politică, la un moment dat.

Am primit întrebări doar despre acest dosar. Îmi pare rău de Mircea Govor, îmi pare rău de orice membru PSD care trece prin astfel de momente. Nu am întrebat dacă va fi chemat și Victor Ponta și nici nu mă interesează.”, a spus Dragnea.

Citește și: DNA lansează o nouă torpilă: Încă un ”greu” pus sub acuzare

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, este prezentat joi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

El a fost reţinut miercuri seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mai multe fapte de şantaj şi folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, Mircea Govor, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic şi vicepreşedinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influenţa şi autoritatea sa, a făcut demersuri, printr-un intermediar, pe lângă persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou-înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

Vezi si: Reactia lui Dragnea la retinerea lui Govor

DNA precizează că, în perioada septembrie 2013 - martie 2014, el a procedat în aceeaşi manieră şi în favoarea unui apropiat, în sensul că a depus diligenţe pe lângă aceleaşi persoane din conducerea ANAF ca acesta să promoveze examenul pentru obţinerea unui post în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea (instituţie nou înfiinţată), fie să obţină o funcţie de conducere în AJFP Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie - mai 2010, vicepreşedintele CJ, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii locale, în prezenţa unui administrator al unei societăţi, a ameninţat un avocat din Baroul Satu Mare că în ziarul respectiv vor apărea mai multe articole compromiţătoare ce vor avea ca obiect darea în vileag a modalităţii pretins frauduloase prin care firma acestuia ar fi obţinut mai multe contracte de consultanţă juridică cu diferite entităţi publice.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Vezi AICI de ce a fost reţinut Mircea Govor!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.