Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, despre o lege mult așteptată de români: 'Și acolo sunt anomalii. Trebuie să o rezolvăm'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Tariceanu

Liviu Dragnea a vorbit duminică, la România TV, despre noua lege a pensiilor aşteptată de milioanele de pensionari. Preşedintele PSD a spus că punctul de pensie va creşte şi va ajunge în 2020 la 1.775 lei. El a mai declarat că se urmăreşte ca pensiile mici să crească, neplafonând însă pensiile mari.

Traian Băsescu, paralelă NEAȘTEPTATĂ între Mihai Tudose și Liviu Dragnea: 'Pare mult mai ancorat în realită, mult mai logic'


"Punctul de pensie va creşte aşa cum a fost prezentat în campanie şi cum e prevăzut în programul de guvernare. Acum este 1.000 de lei de la 1 iulie, va ajunge în 2020 la 1.775, ceea ce e un lucru bun. Va trebui să se pună ordine în sistemul de pensii, ne interesează ca pensiile mici să crească, neplafonând pensiile mai mari. Media în sistemul public este mică, e în jur de 900 de lei, faţă de celălalt sistem unde sunt 3.200 - 3.500 în sistemul pensiilor militare. Problema nu este că media din acel sistem e mare, e OK să fie aşa, problema e că media în sistemul mare, sistemul public, este mică şi acolo trebuie să umblăm. Şi acolo sunt anomalii, sunt disfuncţionalităţi. Este o oarecare dezordine în sistemul public de pensii pe care trebuie să o rezolvăm", a declarat Liviu Dragnea la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.