Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, faţă în faţă cu nemulţumiţii din partid: Le-a transmis 'să nu facă jocul lui Iohannis'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut vineri discuții informale prelungite cu „cei mai importanți” lideri ai partidului, cărora le-a cerut „să nu facă jocul lui Iohannis” la ședința CExN al partidului care se va desfășura sâmbătă, la Neptun, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Surse social-democrate au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că președintele PSD Liviu Dragnea a discutat, în cursul zilei, cu „cei mai importanți lideri" din partid și le-a spus acestora că își dorește ca la ședința CExN al PSD de la Neptun, programată pentru sâmbătă, partidul să iasă cu un mesaj de unitate.

CITEȘTE ȘI: Pas important pentru tratarea depresiei: Cercetătorii au descoperit sursa pesimismului în creier

Dragnea le-a cerut liderilor PSD „să nu facă jocul lui Iohannis", au spus sursele citate.

Discuțile dintre liderii PSD și președintele partidului au avut loc pe fondul propunerii senatorului Ecaterina Andronescu de schimbare a Guvernului și de înlocuire a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat pentru vineri și sâmbătă, la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu președinții organizațiilor județene și membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la șapte luni de la preluarea mandatului. Liderii social-democrați vor îmbina în stațiunea Neptun, pe parcursul a două zile, reuniuni formale cu mai multe „sesiuni” de socializare. Dacă ziua de vineri este rezervată, în principal, discuțiilor informale între liderii PSD, deciziile politice vor fi luate în cursul zilei de sâmbătă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranță lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroașcă cu noroi” așa că își va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

Dragnea a spus pe 21 august că nu se va discuta în ședința CEx despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, cea care a cerut, pe 14 august, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum și pregătirea unui guvern de „super profesioniști”. Andronescu a precizat în scrisoare că PSD trebuie să salveze atât țara cât și partidul "de la un dezastru major" spre care se îndreaptă "vertiginos".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Constanța, că la ședința CExN al PSD de sâmbătă nu decide remanierea guvernamentală. Ea a evitat să spună dacă este mulțumită de activitatea miniștrilor, susținând că nu poate face acest lucru decât după evaluarea lor.

CITEȘTE ȘI: Planta-farmacie: Vara calmează muşcăturile de insecte, iarna redă sănătate căilor respiratorii

”Nu se va vorbi la acest Comitet Executiv de o remaniere guvernamentală. După cum știți, se va face o evaluare a fiecărui ministru în fun cție de programul de guvernare. Nu am făcut această evaluare, deci nu putem vorbi de o remaniere guvernamentală”, a precizat Viorica Dăncilă.

Ea a evitat să spună dacă, în acest moment, este mulțumită de activitatea miniștrilor.

”Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac comparativ cu sarcinile îndeplinite, cu obiectivele îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru, dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizări”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a mai menționat că evaluarea miniștrilor va începe ”într-o lună”.

”Această evaluare se va face în coaliția de guvernare, e normal să o discutăm cu cei doi co-președinți”, a mai spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.