Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea lansează ATACURI ÎN RAFALĂ la adresa lui Klaus Iohannis, numindu-l MINCINOS:'Nu e admisibil ca un om cu așa autoritate să spună asemenea minciună'

dragnea iohannis

Liviu Dragnea lansează unul dintre cele mai dure atacuri la adresa lui Klaus Iohannis! Șeful PSD îl face mincinos pe președinte, după ce acesta a acuzat că salariile au scăzut și că guvernul vrea să naționalizeze Pilonul II de pensii. Klaus Iohnnis a spus că “PSD a mărit salariile până când le-a micşorat”.

”Este o minciună! Îmi pare rău! Nu mai pot, nici nu mai vreau, să folosesc cuvinte meşteşugite, este a nu ştiu câta oară când spune lucrul ăsta. Este o minciună! Nu există salariu, un venit mai mic decât în decembrie 2016. Şi în zilele următoare au început miniştrii în mod serios să prezinte realitatea Eu nu am citit ce a spus președintele. Nu e admisibil ca un om cu așa autoritate să spună asemenea minciună. Poate produce instabilitate. Nu are guvernul intentia de a nationaliza Pilonul II de pensii. Se poate juca Orban cu vorbele, dar președintele nu are voie să se joace cu așa ceva, dacă a folosit cuvântul naționalizare.

Citește și: Șoferii sunt loviți în plin: Ce proiect controversat li se pregătește-Aceste mașini vor fi interzise

Nu va pierde nimeni la pensie, nu e pusă în pericol și nu se intenționeaza naționalizarea pilonului doi.”, a declarat Dragnea.

Președintele le-a reproșat celor din PSD că au decis crearea unei comisii parlamentare pentru modificarea legislației siguranței naționale fără să discute cu serviciile secrete și a acuzat că actuala majoritate parlamentară vrea să pună sub control politic aceste instituții. În replică, Dragnea a anunțat că a discutat cu șeful SRI, Eduard Hellvig, și e de părere că președintele aruncă ”fumigene”.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu ia atitudine! Sare în apărarea persoanelor neajutorate! Cazul șocant din Argeș

”Domnul președinte spune că majoritatea parlamentară vrea să controleze instituțiile pe care le controlează el acum? Tot timpul am fost deschis la consultare, numai să avem cu cine. În ceea ce priveşte legile securităţii naţionale, dacă cineva crede că nu ar trebui să le modificăm pentru a păstra protocoale sau măcar spiritul protocoalelor, pentru a permite în continuare implicarea unor instituţii care nu au bază legală sau consituţională în actul de justiţie, pentru a permite ca anumite instituţii din acest domeniu să intreprindă acţiuni care nu au nicio legătură cu competenţele şi atribuţiile lor, să fie sănătos. Noi am spus că vrem să le modificăm în primul rând pentru că-s vechi.

Eu am avut o discuţie mai demult cu directorul SRI, Eduard Hellvig pe acest subiect şi dumnealor doresc ca aceste legă să se modifice. Cu Predoiu de la SIE încă nu am avut onoarea. I-am rugat și pe Vlase, și pe Manda, să aibă discuții cu ei ca să le ceară să vină cu propuneri.

Citește și: Mii de clienți LIDL au fost duși de nas- Gigantul avertizează: ”Nu participați”

În primul rând se discută cu ei, pentru că este firesc. Noi ne gândim în primul rând la securitatea naţională. Dacă cineva vrea, şi nu mă refer neapărat numai a preşedinte, dacă cineva vrea să înceapă să arunce fumigene pentru a abate atenţia de la motivul principal pentru care vrem să modificăm aceste legi, le spun că nu au nicio şansă, nu ne abatem, se va discuta cu toate instituţiile care acţionează în domeniu pentru a avea o legislaţie modernă şi clară. Asta doreşte toată lumea iar în ceea ce priveşte dorinţa Cotroceniului de a se implica în această dezbatere şi elaborare, toată deschiderea.”, a adăugat Dragnea.

Întrebat ce instituţii ar trebui să fie implicate în numirile de la serviciile de informaţii, Dragnea a spus că preşedintele nu ar trebui eliminat din această procedură.

Citește și: Premieră în România: Transplant de plămâni la un cunoscut spital din Capitală

„Cred că ar trebui să existe o abordare unitară, un studiu atent al Constituţiei. Adică poate la toate structurile care au activitate de culegere de informaţii, poate ar trebui să fie aceeaşi procedură preşedintele propune, iar parlamentul aprobă, cum e la SRI şi la SIE. E o variantă, dar abia încep discuţiile” a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă Klaus Iohannis riscă să fie suspendat în urma evoluțiilor de pe scena politică din ultimele zile, liderul PSD a infirmat această posibilitate. ”Nu avem de gând așa ceva.”, a ținut să precizeze președintele Camerei Deputaților.

Citește și: Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: ‘Nu are voie să se joace cu declarațiile, el poate să submineze economia României’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.