Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, luat prin surprindere de declarațiile Olguței Vasilescu: 'Nu vreau să-mi dau cu părerea despre idei sau ipoteze'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Guvernul mai pregăteşte o revoluţie. Cine nu a cotizat cel puţin 10 ani la stat va fi scos din categoria pensionarilor. Anunțul a fost făcut de către Lia Olguța Vasielscu. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a refuzat luni să comenteze declarația ministrului Muncii, spunând că așteaptă un proiect finalizat și nu își dă cu părerea despre idei și ipoteze.

„Eu îmi voi exprima punctul de vedere când o să văd un proiect, care trebuie analizat bine, supus în discuție de coaliția de guvernare, de către prim ministru și ministrul de resort, după care vom avea poziții publice și susținere pe un proiect care este finalizat. Nu vreau să-mi dau cu părerea despre idei sau ipoteze”, a spus Dragnea, la sediul PSD.

Dragnea, mesaj către Iohannis, după acuzațiile incredibile la adresa DNA: 'Sunt lucruri foarte GRAVE'

Olguţa Vasilescu a explicat, duminică seara, la Antena 3, că este nevoie de o modificare ]n legea pensiilor pentru că s-a ajuns în situaţia în care cineva cu mai puţin de 10 ani de muncă primeşte aceeaşi pensie cu o persoană care a achitat contribuţii o perioadă mai mare. Ministrul Muncii a adăugat că pensionarii care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, între care se numără persoanele care încasează pensia minimă, vor avea un statut de asistați social, reglementat printr-o legislație proprie.

„Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru aceștia, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scădea sub 640 de lei”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.