Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, mesaj pentru Victor Ponta: 'Decizia și strategia în partid sunt anunțate de mine'

facebook.com
Dragnea Ponta

Deciziile şi strategia în PSD sunt anunţate doar de preşedintele partidului, a subliniat marţi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

El a făcut această precizare întrebat fiind de jurnalişti cum comentează declaraţia de luni seara a fostului premier Victor Ponta conform căreia majoritatea simplă a PSD se va contura la începutul săptămânii viitoare, când "doi, trei, patru" parlamentari pot veni la PSD.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

"Eu apreciez foarte mult ce spune fostul prim-ministru, numai că deciziile în partid şi strategia în partid este anunţată de mine, ca preşedinte ales şi legitim al acestui partid. (...) Eu nu negociez cu nimeni şi nici partidul meu, partidul pe care îl conduc eu, nu negociază cu nimeni, pentru că nu avem cu cine să negociem. Şi azi noapte s-a mai mutat un mandat de la un partid la altul, deci mai sunt contestaţii în curs. Eu le-am cerut colegilor mei să nu poarte discuţii cu nimeni pentru că am putea discuta cu nişte ipotetici parlamentari - acesta este primul motiv. Al doilea motiv - ne uităm cu atenţie la mandatele care vor fi în final ale PSD-ului şi cele care în final vor fi atribuite colegilor de la ALDE", a declarat Dragnea.

"Cum să mergem cu o propunere de premier în condiţiile în care parlamentarii nu sunt validaţi? Cine ştie, ne trezim că pleacă unii parlamentari de la un partid la altul, se schimbă majorităţile, se schimbă foarte multe lucruri", a adăugat liderul PSD.

Citește și: Simona Halep uimește din nou: A anunțat că RENUNȚĂ

Fostul premier Victor Ponta şi-a exprimat speranţa ca preşedintele Klaus Iohannis să respecte Constituţia şi a susţinut că, potrivit articolului 103 din Legea fundamentală, PSD poate fi chemat singur la consultări dacă are majoritate absolută după depunerea jurământului de către viitorii parlamentari.

"Dacă la repartizare ne lipsesc două sau trei mandate, eu cred că vor fi poate doi - trei - patru parlamentari care luni vor vrea să fie în PSD. Şi atunci, conform art. 103 din Constituţie, care spune: "în urma consultării partidului care are majoritatea absolută", nu se mai fac consultări cu celelalte partide, că aşa spune Constituţia. (...) Dragnea a explicat foarte clar faptul că vom guverna împreună cu cei de la ALDE, nu se pune problema de a le spune celor de la ALDE: 'gata, avem majoritate, nu mai e nevoie de voi'. În primul rând ne ţinem cuvântul, în al doilea rând au oameni foarte buni, trei - guvernarea nu va fi deloc uşoară, va fi una dificilă, pentru că ţara e lăsată într-o situaţie foarte proastă. Noi vorbim acum însă de procedurile constituţionale care trebuie desfăşurate săptămâna viitoare - luni, marţi se constituie Parlamentul, se aleg preşedinţii celor două Camere", a explicat Ponta, la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.