Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea: Ordonanța privind Fondul Suvern va fi adoptată în prima ședință de Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea Parchetul General

Fondul Suvern va fi adoptată în prima ședință de Guvern, a anunțat vineri seara președintele PSD Liviu Dragnea, după discuții de câteva ore cu liderii ALDE.

"Fondul suveran- am convenit acum 2-3 săptămâni să avem această discuție este o ordonanță de mare importanță și trebuie analizată bine, în acest sens au fost invitați și oficialii din Polonia, să vedem cum funcționează Fondul lor, e oarecum diferit. Ordonanța are o formă finală, sunt câteva modificări, credem că e un cadru care elimină orice risc pentru societățile comerciale și condițiile pentru ca un fond suveran să contribuie la dezvoltarea acestei țări", a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a anunțat că acesta ar fi funcțional de anul viitor, ordonanța urmând să fie adoptată peste câteva zile.

"Având forma finală, săptămâna viitoare, în prima ședință de Guvern, va fi adoptată ordonanța, apoi, după ce e publicată, vor fi discuții despre hotărârea care să stea la bază (...) Ordonanța nu vorbește despre câte companii intră, reglementează cadrul general, după ce CCR a spus că nu se poate face cu o adresă punctuală", a mai spus Dragnea.

Prin înfiinţarea fondului suveran de dezvoltare se are în vedere crearea unui vehicul de investiţii financiare în acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piaţa financiară din Romania.

Acesta ar trebui să aibă un rol multiplicator în economie pentru o dezvoltare sustenabilă şi, pe de altă parte, să catalizeze şi să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real şi proiecte profitabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.