Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Liviu Dragnea, prin aceste modificări își schimbă cursul dosarului penal pe care îl are pe rolul ÎPPCJ', crede Stelian Ion, de la USR

stelian ion

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că, prin modificările aduse la Codul penal în Comisia specială, Liviu Dragnea și-a schimbat cursul dosarului penal pe care îl are, modificând articolul în baza căruia a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, potrivit mediafax.

„ Avem un vot dat în comisia specială Iordache de pe o oră pe alta referitor la modificarea Codului penal. Este dramatic. Se încalcă în picioare niște principia fundamentale, Acela în care dacă ai greșit este firesc să apari în fața judecătorului și să răspunzi. Liviu Dragnea, prin aceste modificări de astăzi, își schimbă cursul dosarului penal pe care îl are pe rolul ÎCCJ, pentru că s-a modificat inclusive articolul în baza căruia a fost condamant la trei ani și jumătate cu executare. Acesta este lucru pe care nu îl pot înțelege oamenii simpli, cum e posibil să săvârșești niște infracțini și să scapi de dosarele penale modificând legislația pentru tine. Mai rămâne ca PSD să modifice și Biblia în acea poruncă –să nu furi-. Să abroge și de acolo acest păcat capital”, a declarat Stelian Ion, după ce Comisia specială pentru legile justiției a întocmit un raport favorabil proiectului de lege privind codul penal.

El a făcut un apel către parlamentarii de opoziție să nu voteze proiectul legislativ în plen.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

„USR a avut multe amendamente astăzi. Le solicităm colegilor din UDMR, de la PRO România, deputaților și senatorilor aparținând minorităților naționale să nu fie complici la această bătaie de joc și să voteze împotriva acestui proiect”, a conchis Stelian Ion.

Și deputatul PNL Ioan Cupșa a declarat, marți, că, în cadrul Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, membrii comisiei au adoptat o amnistie pentru PSD-ALDE.

„Am participat la încă un moment rușinos în Parlamentul României. Am avut astăzi de dezbătut aceste zeci de pagini. Totul s-a petrecut în mai puțin de o jumătate de oră. Peste o oră au fost discuții sterile. Cam asta fac în Parlement cei de la PSD și ALDE. Efectiv toate procedurile sunt debile, toate procedurile sunt nesănătoase și nepotrivite. Remarc, de șase ani de când sunt în Parlamentul României, remarc că scade calitatea în acest Parlament. Se întâmplă acest lucru din cauza PSD și ALDE. Astăzi, în 30 de minute, Comisia Iordache, PSD-ALDE cu sprijinul UDMR a dat o amnistie pentru cei care conduc PSD-ALDE, pentru infractorii de lux ai acestei țări. O să mă raportez la un articol, prescripția. Ce înseamnă asta pentru cei care ne privesc? Nimic altceva decât că toate infracțiunile grave cu urmări deosebit de grave petrecut anterior 2010 vor fi de nepedepsit. Pentru jupânii din PSD-ALDE amnistia va începe când va trece proiectul de lege”, a susținut Cupșa.

Comisia pentru legile justiției a adoptat, marți, raport favorabil pe proiectului de modificarea a Codului penal, în urma deciziei CCR. La discuțiile forului legislativ a participat și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

Florin Iordache a declarat, în cadrul Comisiei, că raportul asupra proiectului pe Codul penal va fi adoptat miercuri de Senat, iar, săptămâna viitoare, codurile penale vor fi adoptate de Camera Deputaților.

„Trimitem Senatului forma Codului penal cu articolele declarate constituționale șă fie adoptată mâine, iar săptămâna viitoare atât Codul penal cât și Codul de procedură penală să fie adoptate de către Camera Deputaților. În consecință președintele României să aibă două legi, Codul penal și Codul de procedură penală, cu toate acele articole declarate constituționale și atunci posibilitatea atacării la Curte a dumneavoastră sau a președintelui, să puteți ataca sau există varianta reexaminării. (...) Propunerea noastră e să fie eliminate articolele cu vicii de constituționalitate”, a afirmat Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.