Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, reacţie virulentă după 'îngheţarea' relaţiilor cu 'aşa-zişii colegi de la PES': 'O să le răspund după alegeri'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea Timmermans

Liviu Dragnea reacţionează dur la decizia Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de îngheţare a relaţiilor cu PSD. Liderul PSD afirmă că decizia este nestatutară şi că va da o replică după alegerile europarlamentare.

"Am văzut aşa-zişii mei colegi de la PES, cu muşchii foarte încordaţi ne puneau că înghiaţă relaţiile cu PSD. Noi nu avem în statutul PES aşa ceva. Pentru o ordonanţă care nu există. Nu au putut să spună până acuma 'Dom'le, avem următoarele solicitări punctuale să se modifice aia, articolul ăla'. Ne-am plimbat foarte mult cu discuţiile astea. Este 99% motivaţie electorală. Foarte mulţi colegi din Parlamentul European spun că după ce PPE a luat decizia cu îngheţarea relaţiilor cu Fidesz au făcut presiuni şi la PES să facă şi ei ceva cu un partid şi au ales PSD, ca să echilibreze. L-am văzut şi pe Verhofstadt că certa pe domnul Tăriceanu şi pe ALDE de aici. Nimeni nu a înţeles de ce. Eu nu am de gând să le răspund. O să le răspund după alegeri şi doar dacă aceşti oficiali europeni o să vorbească despre marile cazuri de uriaşă corupţie din ţările lor. Atunci îi poţi lua în serios", a declarat Dragnea la Antena 3.

Reacția vine în contextul în care Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), a afirmat că PES va lua în calcul înghețarea relațiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PES în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept și dacă nu va urma recomandărilor CE.

El a adăugat că până în luna iunie nu va mai fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.