Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu delegația FMI

Intalnire PSD - FMI - 04.12 (3)

Intalnire PSD - FMI - 04.12 (3)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit vineri, 4 decembrie, cu delegația Fondului Monetar Internațional, condusă de Poul Thomsen, director al Departamentului pentru Europa al FMI.

Liviu Dragnea i-a făcut cunoscută delegației FMI poziția PSD, care consideră pritoritare reforma administrativă, reformarea funcției publice, rentabilizarea companiilor de stat și pregătirea lor pentru privatizare. Investițiile mari în infrastructură precum și investițiile locale sunt alte puncte de interes, pe care social-democrații le vor urmări.

„Vom fi foarte atenți în ce măsură actualul guvern va continua mecanismul de absorbție a fondurilor europene,  construit de noi, și care a determinat o creștere substanțială a nivelului de absorbţie”, a declarat Liviu Dragnea, conform unui comunicat PSD.

Poul Thomsen a declarat că România se află într-un moment bun economic, în ciuda măsurilor de relaxare fiscală și a creșterii salariilor bugetarilor. De asemenea, acesta a subliniat importanța pe care o are colaborarea Parlamentului și a Guvernului în vederea evitării anumitor sincope financiare care pot apărea.

În ceea ce privește adoptarea Bugetului de Stat pe anul 2016, cei doi au căzut de acord că acesta trebuie să cuprindă realitatea la zi a României, care a înregistrat cea mai mare creștere economică din Europa, dar totodată să țină cont și de echilibrele macro-prudențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.