DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Liviu Dragnea, şantajat cu un dosar de la DNA

Dragnea

Liviu Dragnea s-a manifestat, în ultimele zile, ca liderul opoziţiei la cuplul Ponta-Plumb în interiorul PSD. Atitudinea acestuia l-a făcut pe jurnalistul Ion Cristoiu să afirme că fostul preşedintele executiv al social-democraţilor este şantajat de "binomul SRI-DNA". Întâmplător sau nu, detalii dintr-un dosar de la DNA în care este pomenit Liviu Dragnea au apărut tocmai acum în presa apropiată de... Victor Ponta. Dragnea este, aşadar, între ciocan şi nicovală.

Vezi şi: Dragnea, in dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica / DOCUMENT DNA

Date despre cercetarea lui Dragnea într-un dosar în care apare şi Alina Bica au fost făcute publice, pentru prima dată, în decembrie 2014. Fără prea multe detalii, povestea a fost dată uitării... până luni, 13 iulie 2015. Luni seara, la emisiunea sa de la România Tv, Victor Ciutacu a dezvăluit în premieră documente din dosarul creat prin disjungere a unui dosar al Alinei Bica.

Documentele dovedesc o relație neobișnuit de apropiată dintre cei doi Alina Bica și Liviu Dragnea. Ele aduc argumente temeinice pentru acuzațiile din dosar lui Liviu Dragnea. Iată cîteva fragmente din Referatul procurorilor luate de pe site-ul România Tv:

„În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate”.

Vezi şi: Liviu Dragnea, despre implicarea sa în cazul Bica: Mi se pare o enormitate!

„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona “Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea”.

„Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon. Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

"Suntem în 14 iulie 2015. De la deschiderea acestui Dosar au trecut 7 (șapte) luni. Dacă ar fi să credem Ordonanței de disjungere și documentelor dezvăluite de Victor Ciutacu, Dosarul viza un fenomen de corupție la nivel înalt și mai ales transpartinic.

Alina Bica a fost trimisă în judecată în 25 februarie 2015 într-un al doilea dosar, prezentat de DNA ca disjuns din primul. Un dosar fără nici o legătură cu faptele disjunse în 8 decembrie 2015. Ați mai auzit ceva de acest dosar? Ați auzit ca Liviu Dragnea să fi fost chemat la DNA măcar ca martor?

Să nu ne întrebăm atunci, văzînd hărnicia cu care Liviu Dragnea contribuie la dărîmarea Guvernului Victor Ponta dacă nu cumva Dosarul din 8 decembrie 2014 e cel cu care e șantajat liderul PSD de Binomul SRI-DNA?!", scrie Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.