Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea vorbește despre INVALIDAREA mandatului său de deputat

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Un nou zvon a fost aruncat pe piață după cel referitor la imposibilitatea ca Liviu Dragnea să fie premier din cauza unei legi care specifică faptul că un condamnat nu poate deține funcția de premier. Mai nou, despre Dragnea se spune că nu poate fi nici deputat pentru că a fost condamnat pentru fraude electorale.

Președintele PSD a decis să spună adevărul despre ce se află în spatele celor care cer invalidarea mandatului său de deputat.

”A pornit o discuție referitoare la invalidarea mandatului meu de deputat. Am fost întrebat de foarte multe ori dacă am de gând să declanşez suspendarea preşedintelui. Am spus mereu că nu am asta în obiectiv, în schimb, văd din cealaltă parte - nu le vin ideile de la ei (PNL, PMP, USR - n.r.), ei nu vor ca nici măcar deputat să fiu. De ce nu iniţiază o lege să nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea? Sau o lege prin care să mă evapor? Şi, dincolo de ridicolul situaţiei, şi văd că oamenii ăştia continuă să se umple de ridicol, nefiind conştienţi de faptul că scad şi mai multe ca şi percepţie, ca şi încredere, pe fond această problemă nu există.

Comisia de validare de la noul Parlament verifică două lucruri: condițiile de eligibilitate și dacă la aceste alegeri respectivul a fost condamnat pentru fraudă electorală. Ce se află în spatele acestor atitudini?

Or nu e cazul. Dincolo de cazul că eu am fost condamnat în acel proces 'super corect' pentru faptul că aş fi încălcat legea protecţiei datelor personale, şi prin asta aş fi adus foloase necuvenite PSD-ului contând în prezenţa la vot. Dar, dincolo de asta, eu încep să mă gândesc serios, cu toată sinceritatea spun, ce se află în spatele acestor atitudini. Au cumva dreptate oameni care au început să spună lucruri, așa cum spune și Mircea Badea,  că sistemul este speriat de o posibilă ascensiune a mea, de o posibilă prezenţă a mea în fruntea guvernului sau de o posibilă prezenţă a mea pur şi simplu în Parlament ca preşedinte al partidului, pentru că aş tăia nişte tentacule? Sau au dreptate oameni din structurile guvernamentale actuale care au început să-mi trimită semnale că în această guvernare s-au făcut lucruri destul de incorecte şi există o spaimă foarte mare că ele vor ieşi la iveală. Nu ştiu dacă ele vor ieşi la iveală sau nu, dar încep serios să-mi pun aceste întrebări, pentru că deja nu mai există logică politică în aceste acţiuni şi sincer chiar nu mai văd niciun semn de discuţie despre viitorul României.

Voi lua o decizie despre cine va fi premier după ce mă consult cu colegii din partid și de la ALDE și vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică. ”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3, la emisiunea lui Radu Tudor, ”Punctul de întâlnire.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.