Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Luca a fost reținut

liviu-luca

Liderul de sindicat Liviu Luca a fost reţinut, luni seara, fiind acuzat de procurorii DIICOT de inițierea unui grup infracțional, spălare de bani și instigare la delapidare. În același dosar pentru alte trei persoane s-a instituit măsura controlului judiciar.

Procurorii DIICOT – S.T. Ploieşti  anunțau pe 22 februarie că efectuează  cercetări într-o cauză penală având  ca obiect săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă  că în perioada  2005 - 2009, Liviu Luca împreună cu alte 8 persoane a constituit un grup infracţional organizat  care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA) iar ulterior,  utilizarea  sumelor de bani însuşite în mod fraudulos,  pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti, jud. Prahova, al cărui adevărat beneficiar a fost el.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada  21.07.2005-06.03.2009 SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA) a virat în mod nelegal  către SC EDILCONST SA,  în interesul lui Liviu Luca, suma  de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păuleşti”, prin aceste activităţi frauduloase SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.