Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleșoianu, atacuri DEVASTATOARE la adresa lui Teodor Meleșcanu și George Maior

Inquam Photos / Octav Ganea
plesoianu

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a lansat atacuri extrem de dure la adresa ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, dar și la adresa ambasadorului României în SUA, George Maior. Pleșoianu îi cere lui Meleșcanu să ia măsuri împotriva ambasadorului George Maior, din cauza ”sfidării” acestuia la adresa Parlamentului.

Citește și: SURSE - Marele vis al lui Liviu Dragnea: unde se va organiza marele miting al PSD

”Domnule Meleșcanu, vă mulțumesc mult pentru că v-ați ținut de cuvânt! Sau... nu v-ați ținut?

Anul trecut, în luna iunie, când i-am solicitat ministrului de Externe o reacție față de modul sfidător în care distinsul George Maior a înțeles să (nu) răspundă la întrebările pe care i le-am adresat în cadrul Comisiei "Sufrageria", domnul Meleșcanu mi-a răspuns prompt, chiar pe pagina sa de Facebook, asigurându-mă că va avea o poziție oficială după votarea raportului final al Comisiei de Anchetă. De atunci, a trecut aproape un an... Iar raportul final al Comisiei de Anchetă a fost citit, dezbătut și votat în Parlament în luna ianuarie... Îi "mulțumesc" pe această cale ministrului nostru de Externe pentru faptul de a NU fi întreprins ABSOLUT NIMIC în ceea ce-l privește pe distinsul domn Maior!

...Între timp, s-a aflat și că domnul Maior a fost un mare semnatar de protocoale secrete, între SRI și, practic, toate instituțiile din Univers. Iată, deci, încă un motiv pentru ca ministrul nostru de Externe să-i solicite Președintelui României rechemarea ambasadorului Maior (adică să demareze un proces similar cu cel al revocării distinsei sufrageriste Kovesi). Ei bine, domnul Meleșcanu n-are ABSOLUT NICIO REACȚIE nici acum! Bravo, domnule ministru! Ne luptăm cu statul ăla paralel de abia mai putem să ne mișcăm prin casă la sfârșitul zilei de epuizați ce suntem...

În ceea ce privește prodigioasa activitate de #SUFRAGERIST a domnului George Maior, i-am solicitat ministrului de Externe, încă din luna ianuarie, măsuri ferme imediate. În raportul final al Comisiei "Sufrageria", scriam exact așa:

"Dată fiind probarea indubitabilă a întâlnirii care a avut loc acasă la Gabriel Oprea, în seara turului II al alegerilor prezidențiale din anul 2009, unde au participat Procurorul General al României (doamna Laura Codruța Kovesi, actual Procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție), Directorul SRI (domnul George Maior, actual ambasador al României în SUA) și Prim-adjunctul SRI (domnul Florian Coldea, care predă în prezent la Academia SRI – Academia Națională de Informații), se impune sesizarea Președintelui României (în cazul celor trei), sesizarea SRI (în cazul domnilor Maior și Coldea), sesizarea ministrului Justiției (în cazul doamnei Kovesi) și sesizarea ministrului de Externe (în cazul domnului Maior) în vederea unei poziții oficiale a acestora cu privire la faptele extrem de grave care au rezultat în urma ședințelor comisiei parlamentare de anchetă, precum și în vederea dispunerii unor măsuri ferme în ceea ce îi privește pe cei trei – doamna Kovesi, domnul Maior și domnul Coldea.

Procurorul-șef DNA (Procuror General al României în anul 2009), doamna Laura Codruța Kovesi, afectează GRAV prin comportamentul său atât imaginea instituției pe care o conduce, cât și imaginea justiției românești în ansamblul său!

Ambasadorul României în SUA (Director SRI în anul 2009) afectează GRAV prin comportamentul său Parteneriatul Strategic cu SUA și imaginea României în lume!

Florian Coldea, care actualmente predă la Academia Națională de Informații (Prim-adjunct SRI în 2009), afectează GRAV prin comportamentul său imaginea Serviciului Român de Informații!

Tocmai de aceea, se impun cu necesitate și celeritate poziționări publice și măsuri ferme din partea persoanelor responsabile sesizate! Altminteri, ar rezulta că persoanele direct responsabile ar accepta, conștient și voluntar, ca independența justiției, imaginea justiției în ansamblu său, independența și imaginea Ministerului Public și a Direcției Naționale Anticorupție, independența și imaginea Serviciului Român de Informații, precum și imaginea României pe plan extern să fie grav și greu remediabil afectate!"

...Cum facem, domnule ministru Meleșcanu? E în regulă faptul că, atunci când se pune problema unor măsuri concrete împotriva stâlpilor Noii Securități, unii dintre noi NU întreprind ABSOLUT NIMIC?”, arată Liviu Pleșoianu, pe pagina personală de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.