Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop: Am notificat azi cinci edituri cerându-le să retragă de pe piaţă auxiliarele neautorizate de MEN

liviu pop

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a anunţat luni că a cerut unui număr de cinci edituri să retragă de pe piaţă şi din librării auxiliarele care nu sunt avizate de MEN, deşi au sigla ministerului pe copertă. "Astăzi am notificat cinci edituri, am notificat şi MFP şi Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor pentru că sunt cinci edituri în România care au pe copertă aviz MEN pentru auxiliare, nu există avizate manuale pentru clasa a IV-a, nici auxiliare pentru clasa a IV-a sau a III-a. Cele cinci edituri le-am notificat astăzi. Joi vom avea în şedinţa de guvern actul normativ prin care dăm posibilitatea editurilor să îşi depună proiectele de auxiliare, aceste proiecte să fie evaluate astfel încât, începând de vineri, să se poată folosi auxiliare aprobate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în toate unităţile şcolare de stat şi private din România", a spus Pop, după ce a fost prezent la şedinţa de grup a senatorilor PSD.

El a adăugat că, "în ultimii şapte ani, s-au folosit foarte multe auxiliare care nu au fost verificate de către nimeni, într-un mod ilegal". "Nu mă aşteptam ca pentru clasa a IV-a să nu existe niciun auxiliar avizat, iar ghiozdanele copiilor de clasa a IV-a să fie pline de maculatură, neavizată de nimeni", a susţinut Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei a negat informaţia care a circulat în spaţiul public conform căreia copiii ar fi fost verificaţi în ghiozdane pentru a vedea dacă au sau nu manuale auxiliare la ei. "Nu a fost nicio verificare a copiilor de auxiliare în ghiozdane, am întrebat lucrul acesta. Sunt chestiuni care ştiu de ce ies public acum. Este o disperare a unor edituri care au fost de moment abonate numai la banii părinţilor şi cu aceste edituri vă garantez că voi duce războiul până la capăt. (...) Nu voi da nume (de edituri - n.r.) decât în momentul în care vom finaliza ancheta. Deocamdată, am făcut notificări către acele edituri. Aştept să îşi retragă de pe piaţă şi din librării toate acele auxiliare pentru care există sigla MEN, neavând niciun aviz de la Ministerul Educaţiei Naţionale", a arătat Liviu Pop, conform Agerpres.

Ministrul a susţinut că profesorii pot folosi culegeri, dar şi Gazeta Matematică pe care, în calitate de profesor de specialitate, o recomandă. "Gazeta Matematică se poate folosi şi recomand tuturor, eu fiind profesor de matematică, să o folosească", a mai declarat Liviu Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.