Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop, reacție FURTUNOASĂ după audierea de la CNCD: 'Eu nu am făcut altceva decât să spun ceea ce este scris în documente oficiale'

liviu pop

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, s-a prezentant, joi, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), unde a fost audiat după ce a declarat că Forumul Germanilor este continuatorul unei organizații naziste. Senatorul PSD susține că nu a jignit pe nimeni, scrie Mediafax.

„Am înaintat cele două documente – cererea de chemare în judecată formulată de Forumul Germanilor din Sibiu, cu privire la continuatorii în drept ai Grupului Etnic German și sentința care confirmă acest lucru, o sentință dată foarte repede, în trei luni de zile. (...) Eu nu am făcut altceva decât să spun ceea ce este scris în documente oficiale, în sentințe judecătorești, iar ce au interpretat alții e problema lor”, a declarat Liviu Pop, la ieșirea de la audierile care au avut loc la CNCD.

Senatorul PSD consideră că nu a atacat nicio minoritate prin declarațiile sale.

„Nu cred că prin delcarațiile mele am atacat vreo minoritate (...) Plângerea este făcută de un parlamentar USR, pentru că așa înțeleg dumnealor să facă politică. Eu nu cred că germanii s-au simțit jigniți de declarațiile mele, ci unii politicieni”, a mai declarat Liviu Pop.

Citește și: Adevărul a ieșit la IVEALĂ! Unde a fost făcută fotografia în care Liviu Dragnea apare alături de George Maior și Laura Codruța Kovesi

Fostul ministrul al Educației a fost chemat la CNCD pentru a fi audiat după ce deputata USR Cristina Iurișniți a depus o sesizare la această instituție. „În calitate de președinte al Comisiei pentru Egalitatea de Șanse, am trimis către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o sesizare pe numele consilierului prim-ministrului, Darius Vâlcov, care a propagat în spaţiul public serie de simboluri naziste, o altă sesizare pe numele fostului ministru al Educaţiei Liviu Pop care a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un „continuator” al unui grup nazist, făcând referire directă la o asociaţie a minorităţii germane din România şi o altă sesizare pe numele deputatului Doina Pană, care a comparat membrii Diasporei prezenţi la protestul din 10 august cu cu dotare paramilitară”, a declarat deputata USR.

Liviu Pop a declarat, la sfârșitul lunii august, că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist. „Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii public, care are ca singur efect deficitul bugetar.Trebuie să spun că dânsul (Klaus Iohannis-n.r) face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum...grupului...organizaţia aia nazistă. A condus forumul german (Iohannis-n.r), care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public”, a afirmat Liviu Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.