Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Livrările de avioane Airbus au scăzut în august, din cauza reducerii producţiei

airlines travel
airbus zero e

Livrările de avioane Airbus au scăzut luna trecută, pe fondul reducerii producţiei în lunile de vară, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Grupul aeronautic european a livrat aproximativ 40 de aeronave în august, faţă de 47 în iulie, iar în primele opt luni din acest an aproximativ 380 de avioane, în timp ce ţinta pentru 2021 este de 600.

În schimb, compania a înregistrat luna trecută cea mai solidă performanţă în ceea ce priveşte vânzările, cu peste 100 de unităţi, după încheierea unor acorduri cu firme ca Jet2 Plc şi Delta Air Lines, susţin sursele.

În iulie, Airbus şi-a îmbunătăţit estimările privind câştigurile şi numărul de aparate pe care le va livra în acest an, după ce joi a anunţat rezultatele peste aşteptări pentru primul semestru.

În prima jumătate a acestui an, Airbus a raportat un profit operaţional de 2,703 miliarde euro, depăşindu-şi obiectivul fixat anterior pentru întregul an 2021, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, Board-ul Airbus a fost de acord cu lansarea unei noi versiuni a avionului de pasageri A350 destinată transportului de marfă, în încercarea de a reduce poziţia dominantă pe care rivalul american Boeing o deţine pe piaţa avioanelor cargo. Această piaţă este una foarte profitabilă, dar volatilă, şi în perioada pandemiei a beneficiat de pe urma creşterii comerţului electronic.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.