Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lobby-ul crypto la Washington este mai puternic decât era de așteptat, dar încă insuficient (analiză Politico)

Agerpres - Reuters
Washington Joe Biden Memorial Abraham Lincoln

Lupta intensă asupra reglementării criptomonedelor între avocații Bitcoin, Congresul și Casa Albă a dezvăluit un nou jucător de putere în Washington, care începe să-și găsească bazele: lobby-ul criptomonedelor.

Industria a fost luată prin surprindere când parlamentarii și administrația Biden au vizat-o cu noi reguli fiscale încorporate în proiectul de lege bipartizan privind infrastructura. Dar au luptat înapoi cu hotărâre, arătând că pot aduna o mică armată de asociații profesionale rechiziționate recent, grupuri de lobby și experți în relații publice pentru a face o apărare substanțială. Totuși, nu au reușit să asigure schimbări favorabile până acum.

Democratul principal din Comitetul de finanțe al Senatului, Ron Wyden, a criticat Casa Albă pentru a proteja jucătorii de monede virtuale; la fel și republicanul principal din Comitetul bancar al Senatului, Pat Toomey.

Spre deosebire de băncile din Wall Street, industria a reușit să direcționeze mii de entuziaști cripto spre rețelele sociale oferind sprijin în timp real negocierilor cu Senatul. Jack Dorsey, directorul executiv al companiei de plăți financiare Square, a cerut celor 5,6 milioane de adepți ai săi Twitter să lupte împotriva limbajului legii pe care lea numit „impracticabil”. Chiar și basistul Kiss, Gene Simmons, a fost implicat, anunțând într-un tweet că susține un amendament pentru a proteja industria.

Problema lobbystilor a fost o propunere inclusă în proiectul de lege privind infrastructura care ar cere platformelor de tranzacționare a criptomonedelor și altor entități definite ca „brokeri” să raporteze tranzacțiile cu active digitale fiscului. Parlamentarii și administrația Biden au inclus prevederile ca parte a unui efort de creștere a veniturilor pentru proiectele de infrastructură - aproximativ 28 de miliarde de dolari, conform unei estimări inițiale. De asemenea, se abordează astfel îngrijorările persistente că comercianții de criptomonede nu plătesc impozite suficiente.

Susținătorii monedelor digitale și lobbyiștii au denunțat imediat prevederile fiscale ca o amenințare la adresa existenței industriei în SUA. Au avertizat că legea include jucători de tehnologie care nu ar putea respecta regulile de raportare, cum ar fi dezvoltatorii de software și așa-numiții mineri care ajută la validarea tranzacțiilor pe rețelele de calculatoare care stau la baza monedelor virtuale. Ei au spus că este amenințată și dezvoltarea finanțelor descentralizate, sau DeFi, servicii care oferă împrumuturi și tranzacționare prin protocoale software automatizate cu supraveghere umană minimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.