Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locotenenții lui Dragnea, burdușiți cu bani de la Guvern: Shhaideh a spart punga cea mare

www.wall-street.ro
bani cadou

Locotenenții lui Liviu Dragnea își trag partea leului din actuala guvernare. Județele conduse de oamenii de bază ai lui Dragnea, Oltul (Paul Stănescu), Giurgiu (Niculae Bădălău) și Teleormanul sunt județele care au primit cei mai mulți bani Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Citește și: Adevărata analiză Fitch: vine DEZASTRUL pentru România și Guvernul PSD

Ministrul Sevil Shhaideh a dat un sfert din cele peste 600 de milioane de lei judeţelor Olt, Teleorman, Giurgiu şi Buzău. Cele mai mici sume au ajuns in judeţele Harghita, Tulcea, Covasna şi Ilfov, scrie Jurnalul Naţional.

Aproape 602 milioane lei au fost alocate în primele șase luni de guvernare PSD-ALDE, prin Program Național de Dezvoltare Locală către județele controlate de apropiaţii lui Liviu Dragnea.

În topul judeţelor care au primit cei mai mulţi bani se află Oltul, condus de baronul PSD Paul Stănescu. Peste 47 de milioane de lei a primit de la ministrul Sevil Shhaideh, cu aproape 4 milioane mai mult decât judeţul lui Liviu Dragnea, Teleorman.

Fost preşedinte al CJ Olt între anii 2008 şi 2016, acum şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional şi senator, Stănescu şi-a dovedit loialitatea faţă de Liviu Dragnea în luna aprilie, când a cerut excluderea lui Ponta din partid, în plin război intern. Judeţul Teleorman se află pe locul al doilea în topul încasărilor, cu aproape 43,3 milioane de lei. Urmaşul lui Dragnea la şefia Consiliului Judeţean este astăzi Ionel Dănuţ Cristescu.

Podiumul este completat de judeţul Giurgiu, păstorit de senatorul Niculae Bădălău. Consiliul judeţean şi primăriile din mai multe localităţi au încasat prin PNDL peste 30 milioane de lei, în prima parte a anului. Fidelitatea lui Bădălău a fost răsplătită şi cu funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

Ministrul Dezvoltării, Sevil Shaideh, anunţa în aprilie cu surle şi trâmbiţe planul guvernului de a dezvolta puternic infrastructura locală.

Fostul premier Sorin Grindeanu avertiza însă, în plin război cu Liviu Dragnea, că fondurile ar putea fi acordate pe criterii politice.

Cele mai sărace judeţe după împărţirea banilor prin Program Național de Dezvoltare Locală sunt Harghita, Tulcea, Covasna şi Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.