Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locul lui Daniel Ricciardo la echipa de Formula1 Red Bull va fi luat de pilotul francez Pierre Gasly

facebook.com
Red Bull Formula 1

Pilotul francez Pierre Gasly va pilota, din 2019, pentru echipa Red Bull, în locul australianului Daniel Ricciardo, care va pleca la Red Bull, informează news.ro

Sportivul în vârstă de 22 de ani a fost promovat de la echipa a doua a producătorului de băuturi energizante, Toro Rosso, şi va fi coechipier cu olandezul Max Verstappen.

Gasly a câştigat, în 2016, GP2, seria anticameră a Formulei 1, apoi a debutat în Marele Circ la 1 octombrie 2017, în Marele Premiu al Malaysiei, la volanului unui monopost Toro Rosso.

De atunci, el a luat 17 starturi în Formula 1, ocupând locul 4 în Bahrain, anul acesta, cel mai bun rezultat din carieră. Francezul a mai terminat în puncte la Monaco (locul 7) şi la Hungaroring (locul 6). Cu 26 de puncte acumulate în primele 12 etape ale sezonului actual, Gasly ocupă locul 13 în clasamentul piloţilor.

După ce Ricciardo a decis să plece la Renault, Red Bull va avea în 2019 una dintre cele mai tinere echipe de piloţi din istoria F1. Deşi poate fi considerat deja un pilot experimentat, fiind la al patrulea sezon în Formula 1, Verstappen are numai 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.