Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuri în unităţi de cazare pentru refugiaţii ucraineni, oferite de SIF Hoteluri şi Asociaţia Firmelor Bihorene

popas-sambata.ro
pensiune statiune munte

Compania SIF Hoteluri S.A. a anunţat miercuri că se alătură eforturilor colective de ajutorare a refugiaţilor ucraineni, punând la dispoziţia autorităţilor ce gestionează fluxurile de migranţi locuri de cazare din Oradea, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Timişoara, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, lista completă a locurilor disponibile a fost deja remisă structurilor abilitate şi organizaţiilor nonprofit implicate în acest proces, iar unităţile de cazare sunt pregătite în orice moment să primească refugiaţii.

"Având convingerea că uniţi putem depăşi aceste momente dramatice, SIF Hoteluri S.A. îşi exprimă, pe această cale, solidaritatea şi disponibilitatea de a se implica activ, în limita expertizei şi resurselor sale, pentru a ameliora situaţia complicată a cetăţenilor ucraineni de pe teritoriul României", a declarat directorul general al companiei, Radu Bîrlea.

Având sediul în Oradea, compania SIF Hoteluri SA este deţinută de SIF Banat-Crişana, fiind listată pe Bursa de Valori Bucureşti (simbolul bursier CAOR). Domeniul principal de activitate este reprezentat de hoteluri şi alte facilităţi de cazare - restaurante, baruri şi alte ramuri ale comerţului. Activitatea companiei are la bază 4 structuri hoteliere de 2, 3 şi 4 stele în Vestul ţării: Hotel DoubleTree by Hilton Oradea (4 stele), Hotel Beta Cluj-Napoca (2 stele), EuroHotel Baia Mare (3 stele) şi EuroHotel Timişoara (3 stele).

În acelaşi context, Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB) a anunţat constituirea un birou de criză pentru a aduna solicitările de întrajutorare pentru sinistraţii ucraineni şi care sunt sub diverse forme, de la donarea de alimente, apă, conserve, pături până la punerea la dispoziţie a unor locuri de cazare.

"Până în acest moment au fost puse la dispoziţia AFB peste 100 de locuri de cazare, precum şi fructe, compoturi, produse de panificaţie sau mijloace de transport persoane şi mijloace de transport alimente. Pe măsură ce sinistraţii vor sosi în Oradea şi împrejurimi, toate aceste ajutoare vor fi direcţionate spre ei. AFB colaborează cu mai multe ONG-uri care se vor ocupa cu trierea şi plasarea acestora la cazările puse la dispoziţie", se arată în comunicatul AFB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.