Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Logodnica turcă a jurnalistului asasinat cere 'pedepsirea fără întârziere' a prinţului moştenitor saudit

AP
Hatice Cengiz, logodnica lui Jamal Khashoggi

Logodnica turcă a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, asasinat în 2018 la consulatul ţării sale la Istanbul, a cerut luni "pedepsirea fără întârziere" a prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, după ce serviciile de informaţii americane au publicat un raport conform căruia acesta din urmă ar fi aprobat uciderea disidentului, relatează Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

"Este esenţial ca prinţul moştenitor, care a ordonat uciderea brutală a unui om nevinovat, să fie pedepsit fără întârziere", a scris Hatice Cengiz într-un comunicat. "Dacă nu va fi pedepsit, acest lucru va rămâne permanent ca un semnal că principalul vinovat poate scăpa nepedepsit pentru crima sa, ceea ce ne va pune în pericol pe toţi şi va fi o pată pe obrazul omenirii", afirmă logodnica jurnalistului.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

"Guvernele din lumea întreagă, începând cu administraţia preşedintelui american Joe Biden, trebuie să-şi pună întrebarea dacă sunt gata să-i strângă mâna unei persoane a cărei vinovăţie (...) a fost atestată, fără a fi pedepsită", mai spune Hatice Cengiz.

SUA au făcut public vineri un raport al serviciilor de informaţii care menţionează că prinţul moştenitor saudit, supranumit "MBS", a "validat" o operaţiune care viza "capturarea sau uciderea" lui Khashoggi. Washingtonul nu a decis totuşi sancţiuni împotriva acestuia, anunţând în schimb tot vineri interzicerea vizei şi blocarea averilor în SUA ale unor saudiţi despre care se crede că au fost implicaţi în asasinat.

Riadul a afirmat că asasinatul a fost comis de agenţi saudiţi care au acţionat singuri. După un proces lipsit de transparenţă desfăşurat în Arabia Saudită, cinci saudiţi au fost condamnaţi la moarte şi alţi trei la închisoare, pedepsele capitale fiind ulterior comutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.